EU Western Balkans cooperation | EU programmes | News | WeBalkans

НОВОСТИ

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

Пребарувај по

Пребарувај по:

Тема

Година

CLOSE
MY FILTERS

16/02/2023

Потпишување работни договори за заштитни мерки од поплава во Република Српска, БиХ

На 7. февруари 2023 година, на церемонија во јавната компанија „Vode Srpska“ во Бања Лука,…

Прочитај повеќе

16/02/2023

Повикот ЕРАЗМУС+ 2023 за европски универзитети привлекува 65 предлози, вклучувајќи 500 институции ширум Европа

Иницијативата „Европски универзитети“ ги поддржува институциите на високото образование за постигнување поголем квалитет, подобри резултати,…

Прочитај повеќе

16/02/2023

Енергетска поддршка на ЕУ, вредна 165 милиони евра, за помош на најранливите домаќинства и малите и средни претпријатија во Србија

Амбасадорот на ЕУ во Србија, Емануеле Џауфрет, и претседателот на Србија, Александар Вучиќ, присуствуваа на…

Прочитај повеќе

15/02/2023

TEDxYouth@MarijinDvor, Сараево, Босна и Херцеговина

TEDxYouth@MarijinDvor е најголемиот TEDxYouth настан во Западен Балкан. Овојпат, настанот беше организиран од младите европски…

Прочитај повеќе

14/02/2023

Отворен повик за апликации за Наградата на ЕУ за интеграција на Ромите 2023 во Западен Балкан и Турција

Повикот за апликации за петтото издание на Наградата на ЕУ за интеграција на Ромите 2023…

Прочитај повеќе

14/02/2023

Косово: Тим Европа – поддршката на „EIB Global“ за модернизација на железничката мрежа достигнува 80 милиони евра

„EIB Global“, филијала на Европската инвестициска банка, посветена на активности надвор од ЕУ, потпиша договор,…

Прочитај повеќе

10/02/2023

Запознајте ги 30-те наградени „суперучилишта“ од Србија

Регионалната канцеларија за младинска соработка – локална експозитура во Србија, во соработка со „Deutsche Gesellschaft…

Прочитај повеќе

__date__

__title__

__content__

Прочитај повеќе

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Регистрирај се за да го добиваш нашиот билтен

I have read and understood the terms of the privacy statement.