EU funding opportunities in Bosnia and Herzegovina | WeBalkans

Босна и Херцеговина

Население: 3,5 милиони

Босна и Херцеговина е потенцијална земја-кандидатка за членство во Европската Унија. ЕУ е главниот политички и економски партнер на Босна и Херцеговина, како и нејзин најголем донатор и инвеститор. Соработката и финансиската помош покриваат бројни домени; како на пример: земјоделство, образование, инфраструктура, деловен развој и многу други. Босна и Херцеговина отпочнува амбициозни подобрувања со цел достигнување на стандардите на ЕУ во области како што се борбата против корупција и организиран криминал. И покрај тоа што, сè уште, остануваат предизвици, ЕУ е посветена на заедничка соработка со Босна и Херцеговина за да донесе промена и го подобри квалитетот на живот на нејзините граѓани.

Можности (EN)

WB6 MEDIA: Support to Media Freedom and Pluralism in the Western Balkans

GIZ, in partnership with Internews and DW Akademie, proudly announces the call for applications for the "EmpowerMedia Program," aimed at bolstering media freedom and pluralism in the Western Balkans. Funded by the European Union and the German Government, this initiative invites innovative media organizations from Albania, Bosnia and Herzegovina, Kosovo*, Montenegro, North Macedonia, and Serbia to apply for grants to develop new media business ideas. Targeting forward-thinking media enterprises ready to explore pioneering business models and embrace digital integration, the program seeks to enhance the economic viability and independence of the media sector. Through supporting creative collaborations and digital innovations, "EmpowerMedia" aims to foster sustainable growth and a more diverse media landscape in the Western Balkans, ensuring the media's critical role in society is both preserved and strengthened.

Funding opportunities
Journalists & media organisations
28/04/2024
ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ

Culture Moves Europe call for artists opens again

The second call for individual mobility of artists and cultural professionals is now open for submission of applications for mobility grants to 40 Creative Europe countries, including Western Balkans. Artists and cultural professionals in the following sectors may apply: architecture,cultural heritage,design and fashion design,literature,music,visual arts and performing arts.

Training courses & educational programmes
Artists & culture organisations
31/05/2024
ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ

Најнови вести

Slider Image

YEAs придонесуваат за Храбар нов медиумски форум

23 ноември 2023
Slider Image

YEAs учествуваат на Старфест 2023

23 ноември 2023
Slider Image

Младите европски амбасадори учествуваа на Балканскиот економски форум

23 ноември 2023
Slider Image

Комисијата го усвои Пакетот за проширување за 2023

8 ноември 2023
Slider Image

Комисијата презентира нов План за раст за Западен Балкан, кој вклучува 6 милијарди евра во грантови и заеми со цел забрзување на економската конвергенција со ЕУ

8 ноември 2023
Slider Image

Отворен е повикот на Creative Europe за проекти за европска соработка

27 октомври 2023
Slider Image

Аплицирајте сега за вториот конкурс за домаќини за резиденцијален престој во рамките на Culture Moves Europe

20 октомври 2023
Slider Image

Млади европски амбасадори (YEA) од Албанија се сретнаа со претседателката фон дер Лејен во ЕУ Куќата во Тирана

17 октомври 2023
Slider Image

Забелешки на претседателката фон дер Лејен на отворањето на самитот Берлински процес

16 октомври 2023
Slider Image

Младински форум Западен Балкан 2023 во Тирана: омоќување на младите за дејствување според Берлинската декларација

12 октомври 2023
Slider Image

Нов европски Баухаус: отворени апликациите за изданието 2024 на наградата Нов европски Баухаус

4 октомври 2023
Slider Image

Намалување на цените за роаминг помеѓу Западен Балкан и ЕУ

2 октомври 2023
Slider Image

Настанот „Отворени за бизнис“ („Open4Business“) е отворен за пријавување

29 септември 2023
Slider Image

Штедење енергија за одржлива урбана мобилност: Европска недела на мобилноста во БиХ

26 септември 2023
Slider Image

„Поп-ап“ настан, организиран од младите европски амбасадори, на Универзитетот во Регенсбург, привлекува интерес на студентите во ЕУ

19 јули 2023
Slider Image

ЕУ донира специјализирана опрема за Директоратот за координација на полициски тела во БиХ

13 јули 2023
Slider Image

Повикот за наградата за истражувачко новинарство на ЕУ за 2023 г. е затворен

7 јули 2023
Slider Image

НАПРАВЕНО ОД НАС: Извонредната авантура заврши успешно!

20 јуни 2023
Slider Image

WeBalkans на Европскиот младински настан 2023 во Стразбур

13 јуни 2023
Slider Image

ЕУ исплати 450 милиони евра на партнерите од Западен Балкан кои го испорачуваат Пакетот за енергетска поддршка за регионот

12 јуни 2023
Slider Image

Завршна конференција на проектот „ ЕУ поддршка за WB6 CIF“.

9 јуни 2023
Slider Image

Енергетска ефикасност во Сараево низ фотографии

9 јуни 2023
Slider Image

Комисијата ги завршува состаноците на тркалезни маси со културните и креативните сектори

8 јуни 2023
Slider Image

25 раселени семејства добија клуч од нови RHP домови во Орашје, Босна и Херцеговина

8 јуни 2023
Slider Image

15 раселени семејства добија клуч од нови RHP домови во Рогатица, Босна и Херцеговина

7 јуни 2023
Slider Image

Оркестарот без граници е шампион во регионалната соработка за 2022 година

7 јуни 2023
Slider Image

Напредок на дигиталните трендови и пазарната конкурентност во БиХ со поддршка на ЕУ и германската влада

5 јуни 2023
Slider Image

Поврзување на Европа: Комисијата потпишува договори на високо ниво со Западен Балкан за подобрување на транспортните врски

17 мај 2023
Slider Image

Отворен повикот за Наградата на ЕУ за истражувачко новинарство 2023

10 мај 2023
Slider Image

Младите европски амбасадори на Денот на Европа 2023 во Брисел

10 мај 2023
Slider Image

Кампањата „ОД НАС НАПРАВЕНО“ денес пристигнува во БиХ

9 мај 2023
Slider Image

Намалување на цените за роаминг на податоци помеѓу Западен Балкан и ЕУ

3 мај 2023
Slider Image

Објавени добитниците на Европската награда за интеграција на Ромите во Западен Балкан и Турција за 2023 година

3 мај 2023
Slider Image

Говор на претседателката фон дер Лајен на Неделата на Ромите 2023, преку видео порака

28 април 2023
Slider Image

ОД НАС НАПРАВЕНО: Тукушто започна неверојатна авантура!

19 април 2023
Slider Image

БиХ потпишува спогодба за финансирање, вредна 70 милиони евра, во рамки на Пакетот за енергетска поддршка на ЕУ

7 април 2023
Slider Image

Младите европски амбасадори организираат улична акција за одбележување на 8. март – меѓународниот ден на жените

8 март 2023
Slider Image

Балканската мрежа за истражувачко новинарство го започнува проектот „Зајакнување на квалитетното новинарство во Западен Балкан и Турција II“

3 март 2023
Slider Image

Основно училиште во Сараево добива нов изглед со поддршка од ЕУ и Европската банка за реконструкција и развој

2 март 2023
Slider Image

Инвестициите на „EIB Global“ во Западен Балкан во 2022 година достигнаа 824 милиони евра, надополнети со 11,2 милиони евра во форма на грантови

1 март 2023
Slider Image

Потпишување работни договори за заштитни мерки од поплава во Република Српска, БиХ

16 февруари 2023
Slider Image

Повикот ЕРАЗМУС+ 2023 за европски универзитети привлекува 65 предлози, вклучувајќи 500 институции ширум Европа

16 февруари 2023
Slider Image

TEDxYouth@MarijinDvor, Сараево, Босна и Херцеговина

15 февруари 2023
Slider Image

Отворен повик за апликации за Наградата на ЕУ за интеграција на Ромите 2023 во Западен Балкан и Турција

14 февруари 2023
Slider Image

Регионален совет за соработка: Отворени номинациите за жените претприемачи од Западен Балкан за 2022 година

10 февруари 2023
Slider Image

ЕУ потпишува финансиска спогодба за пакет енергетска поддршка, вреден 70 милиони евра, за БиХ

10 февруари 2023
Slider Image

Работилница за ЕУ комуникација со младите европски амбасадори во Скопје, Северна Македонија

7 февруари 2023
Slider Image

Отворен повик за искажување интерес за културно лидерство и програми за медиуми

6 февруари 2023
Slider Image

ЕУ договара 24 нови гарантни програми за поттикнување инвестиции во регионите на проширување и соседството

27 јануари 2023
Slider Image

Започнуваат работилници за медиумска и информациска писменост, организирани од младите европски амбасадори, во Западен Балкан

26 јануари 2023
Slider Image

Регионалниот совет за соработка отпочнува кампања за охрабрување на младите жени и девојки ширум Западен Балкан за избирање кариери во доменот на наука, технологија, инженерство и математика

23 јануари 2023
Slider Image

Комисијата објавува извештај за здравјето и благосостојбата на музичарите

20 јануари 2023
Slider Image

„Раскажи ни ја твојата приказна за европско наследство“ – отворен повик за ново финансирање за Деновите на европско наследство 2023

20 јануари 2023
Slider Image

Амбасадорот Сатлер се состанува со Здружението на работодавци на босанската федерација за да дискутираат за реформи за развој и конкурентност

20 јануари 2023
Slider Image

ЕУ и Меѓународната корпорација за финансирање го потпишуваат првиот од серија проекти на Економскиот и инвестициски план на ЕУ

27 декември 2022
Slider Image

Младите европски амбасадори на настан за европска младина во Вараждин

21 декември 2022
Slider Image

Сараево дел од мисијата „100 града со 0 емисии: отпочнување коалиција за позелени проекти“

21 декември 2022
Slider Image

Балканската истражувачка репортерска мрежа обучува 30 новинари за известување за ангажирање на публиката

20 декември 2022
Slider Image

Пакет енергетска поддршка, вреден 1 милијарда евра, за Западен Балкан

20 декември 2022
Slider Image

Комисијата објавува нов извештај за култура за одржлив развој во акциите на ЕУ

19 декември 2022
Slider Image

ЕУ: Кандидатски статус – порака на шефот на Делегацијата на ЕУ во БиХ и специјален претставник во БиХ; амбасадорот Јохан Сатлер

16 декември 2022
Slider Image

Регионалниот совет за соработка е домаќин на вториот форум за бизнис и иновации „Butterfly“ во Сараево

15 декември 2022
Slider Image

ЕУ отпочнува проект, вреден 10 милиони евра, за зајакнување на здравството во БиХ

14 декември 2022
Slider Image

ЕУ ги зајакнува капацитетите на Агенцијата за медицински производи и уреди на БиХ со донација од информатичка опрема

14 декември 2022
Slider Image

На Самитот ЕУ – Западен Балкан, заменик-претседателката Павлова ветува поддршка на Европската инвестициска банка за енергетската криза

8 декември 2022
Slider Image

ЕУ ќе обезбеди поддршка од дополнителни 10 милиони евра за вооружените сили на БиХ

8 декември 2022
Slider Image

Регионалната програма за домување го прославува доделувањето на 10000 домови во Западен Балкан

7 декември 2022
Slider Image

„MADE OF US“: неверојатна авантура започнува, на пролет, во 2023 година

7 декември 2022
Slider Image

Самитот ЕУ – Западен Балкан, во Тирана, ја реафирмира перспективата за членство на Западен Балкан во ЕУ и стратешкото партнерство на ЕУ со регионот

6 декември 2022
Slider Image

Значајно намалување на цените за роаминг на податоци помеѓу Западен Балкан и ЕУ со почеток на 1. октомври 2023

6 декември 2022
Slider Image

Новата европска награда „Баухаус“: можност за Западен Балкан и Турција

6 декември 2022
Slider Image

Самитот ЕУ – Западен Балкан во Тирана ја потврдува стратешката врска на ЕУ со пристапните партнери

5 декември 2022
Slider Image

Миграциски рути: Комисијата предлага Акционен план за соработка со Западен Балкан за справување со заедничките предизвици

5 декември 2022
Slider Image

ЕУ, Европската банка за реконструкција и развој и донатори му помагаат на градот Градачац во БиХ да го подобри своето водоснабдување

30 ноември 2022
Slider Image

Комесарот Вархелеј во посета на БиХ за да дискутира за реформските приоритети на ЕУ, миграција и енергетска безбедност.

28 ноември 2022
Slider Image

Повик на „Creative Europe“ за проекти за соработка

24 ноември 2022
Slider Image

600000 конвертибилни марки за подобрување на здравјето и безбедноста на работното место во земјоделско-прехранбениот сектор во БиХ

24 ноември 2022
Slider Image

ЕУ издвојува 3,5 милиони босански конвертибилни марки за поддршка на примарното земјоделско производство

24 ноември 2022
Slider Image

Четврт регионален форум за ставање крај на насилството врз жените во Западен Балкан и Турција

24 ноември 2022
Slider Image

Избрани 58 нови проекти за стручно образование и обука во рамки на првиот повик за градење капацитети на ЕРАЗМУС+

24 ноември 2022
Slider Image

Европски инвеститори присуствуваат на презентација за можности и предности за водење бизнис во Западен Балкан

24 ноември 2022
Slider Image

Ново издание на Конференцијата за медиуми ЕУ – Западен Балкан ја реафирмира важноста на медиумската слобода и слободата на изразување

18 ноември 2022
Slider Image

Претседателката Фон дер Лајен во Западен Балкан за дискусии за поддршка на ЕУ со цел справување со енергетската криза

27 октомври 2022
Slider Image

Потпретседателот на Европската комисија, Схинас, ја нагласи целосната поддршка на ЕУ за управувањето со миграции при својата посета на БиХ

14 октомври 2022
Slider Image

Пакет за проширување 2022: Европската комисија ги оценува реформите во Западен Балкан и Турција и предлага кандидатски статус за Босна и Херцеговина

12 октомври 2022
Slider Image

Европската Унија донира комбе („миниван“) за босанско-подринскиот кантон Горажде

23 септември 2022
Slider Image

ЕУ го поддржува првиот „Талент пикник фестивал“ во БиХ

23 септември 2022
Slider Image

Говор за состојбата на Унијата 2022 на претседателката Урсула фон дер Лајен

13 септември 2022
Slider Image

Инфраструктурно финансирање од ЕУ за нова автопатска делница во Република Српска

9 септември 2022
Slider Image

Објавени победниците на „Балкатон 3.0“

9 септември 2022
Slider Image

Отворен нов јавен повик EU4AGRI-Recovery

9 септември 2022
Slider Image

ЕУ започна кампања за поттикнување на поголема излезност на гласачите на претстојните избори во БиХ

9 септември 2022
Slider Image

Босна и Херцеговина стана членка на Механизмот за цивилна заштита на ЕУ

9 септември 2022
Slider Image

Клара Шоваговиќ и Јосип Лукиќ ја освојуваат наградата „Срце на Сараево“ за најдобар студентски филм

24 август 2022
Slider Image

Младите европски амбасадори присуствуваат на филмскиот фестивал Сараево

24 август 2022
Slider Image

Младите европски амбасадори заземаат активна улога во фестивалот „EXIT“

12 август 2022
Slider Image

Младите европски амбасадори учествуваат на форумот „So Keres Europa?!“ во Тирана, Албанија

8 август 2022
Slider Image

Младите европски амбасадори го одбележуваат Меморијалниот ден на ромскиот холокауст

3 август 2022
Slider Image

Завршен мостот Градишка со придонес на грант од ЕУ во вредност од 3,2 милиони евра

2 август 2022
Slider Image

Реновирање на приемниот центар за мигранти „Бориќи“ благодарение на ЕУ

29 јули 2022
Slider Image

Проектот „EU4AGRI“, поддржан од ЕУ, објавува нов јавен повик

29 јули 2022
Slider Image

Младите европски амбасадори се среќаваат со оркестарот на млади од Западен Балкан

25 јули 2022
Slider Image

„European Spaces of Culture“: жири објавува 11 нови проектни идеи кои влегуваат во потесен избор

25 јули 2022
Slider Image

Европската Унија објавува нова шема, вредна 21 милион евра, за мобилност за уметници и професионалци од доменот на културата

25 јули 2022
Slider Image

ЕУ донира ладилници за БиХ за ефикасно складирање на вакцини во ладниот ланец

25 јули 2022
Slider Image

Младите европски амбасадори на ЕГЗИТ фестивал во Нови Сад

18 јули 2022
Slider Image

Во Белград, конференција за Западен Балкан и европската надворешна и безбедносна политика

18 јули 2022
Slider Image

Успешно завршување на првиот циклус од програмата за размена „Superschools“

18 јули 2022
Slider Image

Младите европски амбасадори се среќаваат со австриската министерка за правда г-ѓа Алма Задиќ

8 јули 2022
Slider Image

Поддршка за медиумска слобода и плурализам во Западен Балкан

8 јули 2022
Slider Image

Доделени клучевите од 20 станови на корисниците на Регионалната програма за домување во БиХ

8 јули 2022
Slider Image

ЕУ донира 150 детектори за метал за воените сили на БиХ

8 јули 2022
Slider Image

Објавени добитниците на наградата „Regional Butterfly Innovation“ во Тирана

30 јуни 2022
Slider Image

ЕУ и Европската банка за реконструкција и развој им помагаат на малите и средни претпријатија во БиХ при дигиталната транзиција

30 јуни 2022
Slider Image

ЕУ донира ИТ и лабораториска опрема за Управата за индиректно оданочување во БиХ

30 јуни 2022
Slider Image

ЕУ објавува нови насоки за поддршка на граѓанското општество во регионот за проширување

30 јуни 2022
Slider Image

ЕУ и Западен Балкан ги зајакнуваат врските преку првиот министерски состанок за култура

30 јуни 2022
Slider Image

Месецот на гордоста поддржан од младите европски амбасадори ширум регионот

28 јуни 2022
Slider Image

Младите европски амбасадори на Форумот Преспа

23 јуни 2022
Slider Image

Европскиот совет усвојува мерка за помош на Балканската медицинска оперативна група

23 јуни 2022
Slider Image

Завршна конференција на проектот „Western Balkans Youth Lab“

21 јуни 2022
Slider Image

Во тек е втората недела на Отворени денови за млади европски амбасадори ширум Западен Балкан

16 јуни 2022
Slider Image

Започната кампањата „Europeans Making A Difference“ („Европјани кои прават разлика“)

14 јуни 2022
Slider Image

Европска соработка за зголемување на медиумското експериментирање и иновација

14 јуни 2022
Slider Image

ЕУ помага за енергетска ефикасност на јавните згради во Кантонот Сараево

14 јуни 2022
Slider Image

Кампања на ЕУ ги истакнува врските со БиХ

14 јуни 2022
Slider Image

Организиран самитот „Western Balkans Road“ во Тирана

14 јуни 2022
Slider Image

Завршува Форумот на граѓанското општество ЕУ Западен Балкан и Турција во Скопје

13 јуни 2022
Slider Image

Отворени денови на „YEA“ (Млади европски амбасадори) започнуваат ширум Западен Балкан

9 јуни 2022
Slider Image

Настан споделува иницијативи за поддршка на поврзаноста и транспортот во Западен Балкан

8 јуни 2022
Slider Image

Регионална конференција за спречување дезинформации

8 јуни 2022
Slider Image

Новиот европски „Баухаус фестивал“

8 јуни 2022
Slider Image

Младите европски амбасадори спроведуваат работилници за медиумска писменост во училиштата

1 јуни 2022
Slider Image

Форум на граѓанско општество 2022

1 јуни 2022
Slider Image

Отворен е новиот повик за Млади европски амбасадори!

26 мај 2022
Slider Image

ЕУ ја поддржува културата во Западен Балкан со иницијатива вредна 8 милиони евра

26 мај 2022
Slider Image

Поддршка за дигитализација на малите и средни претпријатија во БиХ

26 мај 2022
Slider Image

Објавени добитниците на наградата „Најпријателски градоначалник кон Ромите“ за 2022 година

18 мај 2022
Slider Image

Објавен натпреварот „Млади европски создавачи на наследство 2022“

18 мај 2022
Slider Image

Програмата за јаглени региони започнува размени помеѓу Западен Балкан и ЕУ

18 мај 2022
Slider Image

7. годишен форум на стратегијата на ЕУ за јадранскиот и јонски регион

17 мај 2022
Slider Image

Регионалниот совет за соработка домаќин на министерска конференција за развој на туризам во Западен Балкан

13 мај 2022
Slider Image

Европската инвестициска банка обезбеди 300000 евра за забрзување на енергетскиот сектор и зелена транзиција во БиХ

13 мај 2022
Slider Image

Започнува „Балкатон 3.0“

13 мај 2022
Slider Image

Нов рок за Наградата за истражувачко новинарство 2022 на ЕУ

12 мај 2022
Slider Image

Младите европски амбасадори на Денот на Европа во Брисел

10 мај 2022
Slider Image

Западен Балкан го прославува Денот на Европа

10 мај 2022
Slider Image

Младите европски амбасадори на Европски форум за млади лидери

6 мај 2022
Slider Image

Фестивалот „Balkan Trafik“ ја носи културата на Западен Балкан во Брисел

6 мај 2022
Slider Image

ЕУ и Западен Балкан ги здружуваат силите во борба против дезинформациите

6 мај 2022
Slider Image

ЕУ и БиХ ја зајакнуваат соработката за подготвеност за непогоди

6 мај 2022
Slider Image

Објавен добитникот на Европската награда за литература за 2022 година

4 мај 2022
Slider Image

ЕУ издвојува дополнителни 45 милиони евра, во форма на грантови, за Коридорот „Vc“ во БиХ

4 мај 2022
Slider Image

Медиумски интегритет во време на дезинформации

27 април 2022
Slider Image

Објавени учесниците во Глобалната програма за културни односи

27 април 2022
Slider Image

Нови грантови за граѓанското општество за зајакнување на партиципативна демократија

25 април 2022
Slider Image

Отворен повик за наградата на ЕУ за истражувачко новинарство

15 април 2022
Slider Image

Фондот Западен Балкан прогласува 30 победнички проекти

7 април 2022
Slider Image

Почеток на кампањата „Не за омразата. Сподели љубов!“ во Сараево

4 април 2022
Slider Image

Советот за регионална соработка ја започнува наградата „Иновација пеперутка“

4 април 2022
Slider Image

Почеток на кампањата „Не за омразата. Сподели љубов!“ во Тирана

29 март 2022
Slider Image

Cедум дена, 45 млади, 1540 километри, седум градови

29 март 2022
Slider Image

Преку 1500 граѓани учествуваат во уличната акција на „YEA“ на 8 Март

21 март 2022
Slider Image

Високиот претставник / Заменик-претседателот Жозеп Борел во Западен Балкан

15 март 2022
Slider Image

Модернизацијата на пристаништето Брчко е во напредок

14 март 2022
Slider Image

YEAs го одбележаа International Women’s Day низ цел Западен Балкан

11 март 2022
Slider Image

Route WB6 волонтерскиот караван ќе мине низ осум града во Западен Балкан

11 март 2022
Slider Image

Награда за зелени вештини 2022

11 март 2022
Slider Image

Награда за најпријателски настроен градоначалник кон Ромите од Западен Балкан и Турција

11 март 2022
Slider Image

Работна група за дезинформации за војната во Украина

11 март 2022
Slider Image

Комесарот Вархеји присуствуваше на Инвестицискиот самит за Западен Балкан 2022

1 март 2022
Slider Image

ЕИБ (EIB) ги поддржа босанските МСП со 20 милиони долари

28 февруари 2022
Slider Image

Нови програми за магистерски студии во Erasmus Mundus каталогот

28 февруари 2022
Slider Image

Креативна Европа објави повик за проекти за европска соработка за 2022 година

21 февруари 2022
Slider Image

RCC ги промовираше наградите „Жени претприемачи на годината од Западен Балкан“

21 февруари 2022
Slider Image

RYCO го објавува конечниот список на првите супер-училишта

28 јануари 2022
Slider Image

Започнува Европската година на младите

17 јануари 2022

Публикации (EN)

EU Support to Roma Integration in the Western Balkans

Author: European Commission

Листи со факти | Published in: 2023

This publication provides information on the EU support to Roma integration in the Western Balkans.

2023 EU Award for Roma Integration in the Western Balkans and Turkey

Author: European Union

Листи со факти | Published in: 2023

The EU Award for Roma Integration aims to support and recognise the initiative taken by private, public and civil society players to foster Roma employment. This publication provides rules and criteria for the 2023 EU Award for Roma Integration.

Клучни моменти

повлечете надесно

2008
Јули

Потпишување на Спогодбата за стабилизација и асоцијација  и стапување на сила на привремениот трговски договор

2010
Декември

Безвизно патување во Шенген просторот

2015
Јуни

Стапување на сила на Спогодбата за стабилизација и асоцијација

2016
Февруари

Босна и Херцеговина поднесува барање за членство во ЕУ

2019
Мај/декември

Комисиско мислење за барањето за членство во ЕУ: 14 клучни приоритети одобрени со заклучоците на Советот на ЕУ

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.