EU funding opportunities in Bosnia and Herzegovina | WeBalkans

Bosnje dhe Hercegovina

Popullsia 3.5 milionë

Bosnje dhe Hercegovina është një vend kandidat i mundshëm për anëtarësim në Bashkimin Evropian. BE-ja është partneri kryesor politik dhe ekonomik i vendit, si dhe donatori e investitori më i madh i tij. Bashkëpunimi dhe asistenca financiare shtrihen në shumë fusha: bujqësia, arsimi, infrastruktura, zhvillimi i biznesit, e shumë më tepër. Bosnje dhe Hercegovina është duke kryer përmirësime ambicioze për të arritur standardet e BE-së në fusha si lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. Ndërsa mbeten ende sfida, BE-ja është e zotuar të punojë me Bosnje dhe Hercegovinën për të ofruar ndryshim dhe përmirësuar cilësinë e jetës së qytetarëve.

Mundësi (EN)

Apply now for the Superschools Program

Hey change-makers! Get ready for the Superschools Exchange Scheme – the ultimate regional exchange program for high schools in the Western Balkans! What's it all about? • Peacebuilding & reconciliation: Join forces with schools across the region to promote peace and understanding. • Intercultural competencies: Gain valuable skills and insights that will help bridge cultural gaps. Why join the Superschools program? • Regional cooperation: Form awesome partnerships with schools from different countries. • Capacity building: Boost your school's abilities through our fun and engaging activities. • Networking: Connect with like-minded peers and educators. This year’s cycle is epic: • 2600 Young People: Be part of a massive movement of future leaders. • 90 School Partnerships: Team up with schools for exciting exchanges. • 360 Teachers: Work with dedicated teachers to create meaningful experiences. Don’t miss out! Visit superschools.net to learn more. Submit your application before June 21. Let's build a brighter future together! 🚀🌍

Training courses & educational programmes
Students & young people
21/06/2024
MËSO MË SHUMË

Open Call: Regional Summer Camp “Youth in Action: SHAPE THE FUTURE 2024”

Hey future leaders! Join the coolest event of the summer: "Youth in Action: SHAPE THE FUTURE 2024"! Get ready for the Regional Summer Camp in Bijeljina, Bosnia and Herzegovina from July 14th to 19th. This is your chance to connect with awesome young people from the Western Balkans, dive into exciting activities, and make your voice heard! Why you’ll love it: • Gender Equality through Sports: Get moving with sports activities that promote equality and fun. • Intercultural Education: Learn and share with your peers from diverse backgrounds. • Innovative Workshops: Discover new tools for active participation and bring your ideas to life. • Networking Opportunities: Meet new friends and build lasting connections. Who can join? • Young people aged 16-22 from North Macedonia, Albania, Montenegro, Kosovo*, Bosnia and Herzegovina, and Serbia. What’s covered? • Accommodation, food, and transportation are all on us! Supporters: This camp is powered by RYCO, GIZ, forum ZFD, and more. How to apply: • CLICK THE LINK and apply by June 3rd, 23:59. Don’t miss out! Got questions? Reach out to Anja ([email protected]) or Nadira ([email protected]) anytime. Ready to shape the future? Let’s do this! 🚀🌍 *This designation is without prejudice to positions on status and is in line with UNSCR 1244 and the ICJ Opinion on the Kosovo Declaration of Independence.

Training courses & educational programmes
Students & young people
03/06/2024
MËSO MË SHUMË

Lajmet e fundit

Slider Image

YEA-të kontribuojnë në Forumin Brave New Media

23 November 2023
Slider Image

YEA-të marrin pjesë në Starfest 2023

23 November 2023
Slider Image

YEA-të marrin pjesë në Forumin Ekonomik Ballkanik

23 November 2023
Slider Image

Komisioni miraton paketën e Zgjerimit të vitit 2023

8 November 2023
Slider Image

Komisioni prezanton Planin e ri të Rritjes për Ballkanin Perëndimor që përfshin 6 miliardë euro grante dhe kredi për të përshpejtuar konvergjencën ekonomike me BE-në

8 November 2023
Slider Image

Thirrja e Evropës Kreative për Projekte Evropiane bashkëpunimi hapet

27 October 2023
Slider Image

Aplikoni tani për thirrjen e dytë për organizatorë rezidentë në kuadër të thirrjes “Kultura lëviz Evropën” (Culture Moves Europe)

20 October 2023
Slider Image

YEA-të nga Shqipëria takohen me Presidenten von der Leyen në Shtëpinë e Evropës në Tiranë

17 October 2023
Slider Image

Fjala përshëndetëse e Presidentes von der Leyen në Samitin e Procesit të Berlinit

16 October 2023
Slider Image

Forumi Rinor i BP 2023 në Tiranë: Fuqizimi i të Rinjve për të Vepruar sipas Deklaratës së Berlinit

12 October 2023
Slider Image

New European Bauhaus: aplikimet e hapura për edicionin 2024 të NEB Prizes

4 October 2023
Slider Image

Ulja e tarifave roaming midis Ballkanit Perëndimor dhe BE-së

2 October 2023
Slider Image

Open4Business është i hapur për regjistrim

29 September 2023
Slider Image

Kursimi i energjisë për lëvizshmërinë e qëndrueshme urbane: Java Evropiane e Lëvizshmërisë në Bosnje dhe Hercegovinë

26 September 2023
Slider Image

YEA Pop-Up Event në Universitetin e Regensburg zgjon interesin e studentëve të BE-së.

19 July 2023
Slider Image

Bashkimi Evropian dhuron pajisje të specializuara për Drejtorinë e Koordinimit të Organeve Policore në Bosnje dhe Hercegovinë

13 July 2023
Slider Image

Thirrja për Çmimin e Gazetarisë Investigative të BE-së 2023 është mbyllur tashmë

7 July 2023
Slider Image

MADE OF US: Përfundimi i suksesshëm i një aventure të jashtëzakonshme!

20 June 2023
Slider Image

WeBalkans në Eventin Rinor Evropian 2023 në Strasburg

13 June 2023
Slider Image

BE-ja disbursoi 450 milion € për partnerët e Ballkanit Perëndimor duke ofruar Energy Support Package për rajonin

12 June 2023
Slider Image

Konferenca përfundimtare e projektit ‘EU Support to the WB6 CIF’

9 June 2023
Slider Image

Eficienca e energjisë në Sarajevë në pamje

9 June 2023
Slider Image

Komisioni përfundon takimet e tryezave të rrumbullakëta me sektorët kulturorë dhe krijues

8 June 2023
Slider Image

25 familje të zhvendosura marrin çelësat e shtëpive të reja të RHP-së në Orasje, Bosnje dhe Hercegovinë

8 June 2023
Slider Image

15 familje të zhvendosura marrin çelësat e shtëpive të reja të RHP-së në Rogatica, Bosnje dhe Hercegovinë

7 June 2023
Slider Image

Orkestra „No Borders“ kampion i bashkëpunimit rajonal për vitin 2022

7 June 2023
Slider Image

Avancimi i tendencave digjitale dhe konkurrueshmërisë së tregut në BiH me mbështetjen e BE-së dhe qeverisë Gjermane

5 June 2023
Slider Image

Çelet Thirrja për Çmimin e BE-së për Gazetari Investigative 2023

17 May 2023
Slider Image

Connecting Europe: Komisioni nënshkruan marrëveshje të nivelit të lartë me Ballkanin Perëndimor për të përmirësuar lidhjet e transportit

17 May 2023
Slider Image

YEA-të në Ditën e Evropës në Bruksel

10 May 2023
Slider Image

Fushata „MADE OF US“ arrin sot në Bosnjë dhe Hercegovinë

9 May 2023
Slider Image

E BËRË NGA NE: Sapo ka nisur një aventurë e mrekullueshme

3 May 2023
Slider Image

Ulja e tarifave të internetit në roming midis Ballkanit Perëndimor dhe BE-së

3 May 2023
Slider Image

Shpallen fituesit e Çmimit të BE-së për Integrimin e Romëve në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi për vitin 2023.

3 May 2023
Slider Image

Fjalimi i Presidentes von der Leyen gjatë Javës Rome 2023, përmes një video-mesazhi

28 April 2023
Slider Image

BIRN-i nis Projektin për Forcimin e Gazetarisë Cilësore në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi II

3 March 2023
Slider Image

Rinovohet shkolla fillore në Sarajevë, me ndihmën e BE-së dhe BERZH-it

2 March 2023
Slider Image

Investimet e EIB Global kanë arritur 824 milionë euro në Ballkanin Perëndimor në vitin 2022, plotësuar nga 11.2 milionë euro në grante

1 March 2023
Slider Image

Nënshkrimi i kontratave të punës për masat për mbrojtjen nga përmbytja në Republikën Serbe, Bosnjë dhe Hercegovinë

16 February 2023
Slider Image

2023 Thirrja e Universiteteve Evropiane Erasmus+ tërheq 65 propozime nga 500 institucione në të gjithë Evropën

16 February 2023
Slider Image

TEDxYouth@MarijinDvor, Sarajevë, Bosnjë dhe Hercegovinë

15 February 2023
Slider Image

Hapen thirrjet për aplikimet për 2023 EU Award për integrimin e Romëve në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi.

14 February 2023
Slider Image

RCC: Hapen nominimet për sipërmarrëset femra të Ballkanit Perëndimor për vitin 2022

10 February 2023
Slider Image

BE-ja nënshkruan Marrëveshjen e Financimit prej 70 milionë Eurosh për Paketën e Ndihmës për Energjinë për Bosnjë dhe Hercegovinën

10 February 2023
Slider Image

Workshop-i Komunikimi me BE-në me YEA-të në Shkup, Maqedoni e Veriut

7 February 2023
Slider Image

Thirrje e hapur për të shprehur interesin për programet për udhëheqjen kulturore dhe median.

6 February 2023
Slider Image

BE-ja miraton 24 programe të reja garancie për të nxitur investimet në rajonet ku ndjek politikat e zgjerimit dhe fqinjësisë së mirë.

27 January 2023
Slider Image

Në Ballkanin Perëndimor nisin seminaret për Edukimin për Median dhe Informacionin nga YEA-të!

26 January 2023
Slider Image

RCC-ja nis një fushatë për inkurajimin e grave të reja dhe vajzave në Ballkanin Perëndimor për të ndjekur karriera në STEM

23 January 2023
Slider Image

Komisioni publikon raportin për shëndetin dhe mirëqenien e muzikantëve

20 January 2023
Slider Image

BE dhe IFC nënshkruajnë të parin e një sërë projektesh të Planit Ekonomik dhe Investimeve të BE-së

27 December 2022
Slider Image

Rrugët e migrimit: Komisioni propozon plan veprimi për bashkëpunim me Ballkanin Perëndimor për të trajtuar sfidat e përbashkëta.

22 December 2022
Slider Image

Sarajeva, pjesë e misionit 100 Net Zero Emission Cities: Nisja e koalicionit për projekte më të gjelbra

21 December 2022
Slider Image

BIRN trajnon 30 Gazetarë në Raportimin e Angazhimit me Publikun

20 December 2022
Slider Image

Paketa e mbështetjes energjetike prej 1 miliardë eurosh për Ballkanin Perëndimor

20 December 2022
Slider Image

Komisioni publikon raportin e ri mbi kulturën për zhvillim të qëndrueshëm në veprimet e BE-së

19 December 2022
Slider Image

BE: Statusi i Kandidatit – Mesazh i Shefit të Delegacionit të BE-së në Bosnje dhe Hercegovinë dhe Përfaqësuesit Special të BE-së në Bosnje dhe Hercegovinë, Ambasadorit Johann Sattler

16 December 2022
Slider Image

RCC-ja organizon Second Butterfly Innovation and Business Forum në Sarajevë

15 December 2022
Slider Image

BE-ja nis projektin me vlerë 10 milionë euro për të fuqizuar shëndetësinë në Bosnjë dhe Hercegovinë

14 December 2022
Slider Image

BE-ja rrit kapacitetin e BiH Agency for Medicinal Products and Medical Medical Devices duke dhuruar pajisje IT

14 December 2022
Slider Image

Zëvendës Presidentja Pavlova zoton mbështetje nga EIB Global për krizën energjetike në Samitin BE Ballkani Perëndimor

8 December 2022
Slider Image

Bashkimi Evropian mundëson 10 milion euro shtesë në mbështetje të Forcave të Armatosura të Bosnjës dhe Hercegovinës

8 December 2022
Slider Image

Programi Rajonal i Strehimit feston shpërndarjen e 10,000 shtëpive në Ballkanin Perëndimor

7 December 2022
Slider Image

MADE OF US: Një aventurë e pabesueshme do të nisë në pranverën e vitit 2023

7 December 2022
Slider Image

Samiti BE- Ballkani Perëndimor në Tiranë riafirmon perspektivën e anëtarësimit në BE të Ballkanit Perëndimor dhe partneritetin strategjik të BE-së me rajonin

6 December 2022
Slider Image

Reduktimi i konsiderueshëm i tarifave roaming mes Ballkanit Perëndimor dhe BE-së fillon më 1 tetor 2023

6 December 2022
Slider Image

The New European Bauhaus: mundësi për Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë

6 December 2022
Slider Image

Samiti BE-Ballkani Perëndimor në Tiranë rikonfirmon lidhjen strategjike të BE-së me partnerët e anëtarësimit

5 December 2022
Slider Image

YEA-të në EYE Varaždin

1 December 2022
Slider Image

BE-ja, EBRD-ja dhe donatorët ndihmojnë Gradačac-in në Bosnjë dhe Hercegovinë që të përmirësojë furnizimin me ujë

30 November 2022
Slider Image

Komisioneri Várhelyi viziton Bosnjën dhe Hercegovinën për të diskutuar rreth prioriteteve të reformës së BE-së, emigrimit dhe sigurisë së energjisë.

28 November 2022
Slider Image

Një thirrje e Creative Europe për projekte bashkëpunimi

24 November 2022
Slider Image

600,000 KM për përmirësimin e shëndetit dhe sigurisë në punë në sektorin agroushqimor të Bosnjë dhe Hercegovinë-s.

24 November 2022
Slider Image

BE-ja cakton 3.5 milion BAM për mbështetjen e prodhimit primar bujqësor

24 November 2022
Slider Image

Fourth Regional Forum on Ending Violence against Women në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi

24 November 2022
Slider Image

Përzgjidhen 58 projekte të reja VET pas thirrjes së parë për rritjen e kapacitetit nga ERASMUS+

24 November 2022
Slider Image

Investitorët evropianë mblidhen për një prezantim të mundësive dhe avantazheve të të bërit biznes në Ballkanin Perëndimor

24 November 2022
Slider Image

Edicioni i ri i Konferencës EU-Ballkani Perëndimor për Mediat në Shqipëri rikonfirmon rëndësinë e lirisë së medias dhe lirisë së shprehjes

18 November 2022
Slider Image

Presidentja von der Leyen në Ballkanin Perëndimor për të diskutuar mbështetjen e EU-së për trajtimin e krizës energjetike

27 October 2022
Slider Image

Në vizitën e tij në Bosnjë-Hercegovinë, Zëvendëspresidenti i European Commission Schinas, theksoi mbështetjen e plotë të EU-së për menaxhimin e migracionit

14 October 2022
Slider Image

Enlargement Package 2022: Komisioni European vlerëson reformat në Ballkanin Perëndimor dhe në Turqi, dhe rekomandon statusin e vendit kandidat për Bosnjë-Hercegovinën

12 October 2022
Slider Image

Bashkimi Evropian i dhuron një minibus Kantonit Bosnjë-Podrinje Gorazhda

23 September 2022
Slider Image

BE-ja mbështet të parin ‘Talent Picnic Festival’ në BH

23 September 2022
Slider Image

Fjalimi për situatën e Unionit për vitin 2022 nga Presidentja Ursula von der Leyen

13 September 2022
Slider Image

Financimi nga BE-ja i infrastrukturës për një seksion të ri autostrade në Republikën Serbe

9 September 2022
Slider Image

Shpallen fituesit e Balkathon 3.0

9 September 2022
Slider Image

Bëhet një thirrje e re publike për EU4AGRI-Recovery

9 September 2022
Slider Image

BE-ja nis fushatën për të inkurajuar pjesëmarrje më të lartë të votuesve në zgjedhjet e ardhshme të BH-së

9 September 2022
Slider Image

Bosnja dhe Hercegovina i bashkohet EU Civil Protection Mechanism

9 September 2022
Slider Image

Klara Šovagović dhe Josip Lukić fitojnë çmimin Zemra e Sarajevës për filmin më të mirë studentor

24 August 2022
Slider Image

Ambasadorët e Rinj Evropianë marrin pjesë në Festivalin e Filmit në Sarajevë

24 August 2022
Slider Image

YEA-të luajnë një rol kryesor në festivalin EXIT

12 August 2022
Slider Image

YEA-të marrin pjesë në forumin ‘So Keres Europa?!’ në Tiranë, Shqipëri

8 August 2022
Slider Image

YEA-të u bashkohen romëve në Holocaust Memorial Day

3 August 2022
Slider Image

Përfundon Ura e Gradiška-ës me kontributin e grantit të BE-së prej 3.2 milionë euro

2 August 2022
Slider Image

Rinovohet falë BE-së qendra e pritjes së emigrantëve Borići

29 July 2022
Slider Image

Projekti EU4AGRI i mbështetur nga BE-ja lançon një thirrje të re publike

29 July 2022
Slider Image

YEA takojnë orkestrën Western Balkan Youth

25 July 2022
Slider Image

European Spaces of Culture: juria përzgjedh 11 ide të reja projektesh

25 July 2022
Slider Image

Bashkimi Evropian paraqet një skemë të re mobiliteti prej 21 milion eurosh për artistët dhe profesionistët e kulturës

25 July 2022
Slider Image

BE i dhuron Bosnjë dhe Hercegovinës frigoriferë me temperaturë të ulët për ruajtjen efikase të vaksinave

25 July 2022
Slider Image

Western Balkans Youth Orchestra Summer Tour 2022

19 July 2022
Slider Image

YEA në Festivalin e EXIT në Novi Sad

18 July 2022
Slider Image

Konferenca në Beograd për Politikën e Jashtme dhe të Sigurisë në Ballkanin Perëndimor dhe Evropë

18 July 2022
Slider Image

Realizimi me sukses i ciklit të parë të skemës së shkëmbimeve “Superschools”

18 July 2022
Slider Image

YEA-të takohen me Ministren e Drejtësisë Znj.Alma Zadić

8 July 2022
Slider Image

Programi “Support to Media Freedom and Pluralism in the Western Balkans”

8 July 2022
Slider Image

Përfituesve të Regional Housing Programme në Bosnjë dhe Hercegovinë u dhurohen çelësat e 20 apartamenteve

8 July 2022
Slider Image

BE dhuron 150 zbulues metali Forcave të Armatosura të Bosnjë dhe Hercegovinës

8 July 2022
Slider Image

Zhvillohet java e dytë e Open Days për YEA-të në Ballkanin Perëndimor

1 July 2022
Slider Image

Shpallen në Tiranë fituesit e Regional Butterfly Innovation Award

30 June 2022
Slider Image

BE dhe EBRD ndihmojnë SME-të e Bosnjes që të bëhen digjitale

30 June 2022
Slider Image

BE-ja dhuron pajisje IT dhe laboratorike për Autoritetin e Taksave Indirekte të Bosnjës dhe Hercegovinës

30 June 2022
Slider Image

BE-ja lançon udhëzime të reja për të mbështetur shoqërinë civile në Enlargement Region

30 June 2022
Slider Image

Bashkimi Evropian dhe Ballkani Perëndimor forcojnë marrëdhëniet në takimin e parë ministror për kulturën

30 June 2022
Slider Image

Pride Month mbështetet gjerësisht nga YEA-të në të gjithë rajonin

28 June 2022
Slider Image

Young European Ambassadors në Prespa Forum

23 June 2022
Slider Image

Këshilli Evropian miraton masën ndihmëse për Balkan Medical Task Force

23 June 2022
Slider Image

Konferenca e fundit e projektit Western Balkans Youth Lab

21 June 2022
Slider Image

Lançohet fushata Europeans Making A Difference

14 June 2022
Slider Image

Bashkëpunimi Evropian për nxitjen e eksperimentimit mediatik dhe inovacionit

14 June 2022
Slider Image

BE-ja ndihmon efikasitetin energjetik në ndërtesat publike në Kantonin e Sarajevës

14 June 2022
Slider Image

Fushata e BE-së thekson lidhjet me Bosnje dhe Hercegovinën

14 June 2022
Slider Image

Organizohet në Tiranë Western Balkans Road Summit

14 June 2022
Slider Image

Forumi i EU Western Balkans dhe Turkey Civil Society përfundon në Shkup

13 June 2022
Slider Image

Fillojnë ditët e hapura të YEAs në Ballkanin Perëndimor

9 June 2022
Slider Image

Eventi prezanton nismat për të mbështetur lidhjen dhe transportin në Ballkanin Perëndimor

8 June 2022
Slider Image

Konferenca rajonale kundër dezinformimit

8 June 2022
Slider Image

Festivali the New European Bauhaus

8 June 2022
Slider Image

YEA zhvillojnë seminare për edukimin mediatik për shkollat

1 June 2022
Slider Image

Forumi i shoqërisë civile 2022

1 June 2022
Slider Image

Hapet thirrja e re për Young European Ambassadors!

26 May 2022
Slider Image

BE mbështet kulturën e Ballkanit Perëndimor me një nismë prej €8 milion

26 May 2022
Slider Image

Mbështetje për digjitalizimin e SME-ve në Bosnjë Hercegovinë

26 May 2022
Slider Image

EIB siguron 300,000 Euro për të shpejtuar tranzicionin e gjelbër dhe sigurinë energjitike në BIH

19 May 2022
Slider Image

Shpallen fituesit e çmimit “Most Roma Friendly Mayor” 2022

18 May 2022
Slider Image

Shpallet konkursi për Young European Heritage Makers 2022

18 May 2022
Slider Image

Programi i Rajoneve të Qymyrit nis shkëmbimet ndërmjet Ballkanit Perëndimor dhe BE-së

18 May 2022
Slider Image

Forumi i 7-të i Strategjisë së BE-së për Rajonin e Adriatikut dhe Jonit

17 May 2022
Slider Image

RCC organizon konferencën ministrore të Ballkanit Perëndimor për zhvillimin turistik

13 May 2022
Slider Image

Balkathon 3.0 është gati

13 May 2022
Slider Image

Afat i ri për Çmimin e BE-së për Gazetari Investigative për 2022-shin

12 May 2022
Slider Image

YEA-të në Ditën e Evropës në Bruksel

10 May 2022
Slider Image

Ballkani Perëndimor feston Ditën e Evropës

10 May 2022
Slider Image

YEA-të pjesëmarrës në European Forum of Young Leaders

6 May 2022
Slider Image

Balkan Trafik Festival sjell kulturën e BP-së në Bruksel

6 May 2022
Slider Image

BE dhe partnerët e Western Balkans bashkojnë forcat për të luftuar dezinformimin

6 May 2022
Slider Image

BE dhe BiH forcojnë bashkëpunimin për përgatitjet në rast katastrofe

6 May 2022
Slider Image

Shpallet fituesi i European Union Prize for Literature 2022

4 May 2022
Slider Image

BE jep 45 milionë euro shtesë për ndërtimin e Korridorit Vc në Bosnjë-Hercegovinë

4 May 2022
Slider Image

Integriteti i medias në epokën e dezinformimit

27 April 2022
Slider Image

Global Cultural Relations Programme shpall pjesëmarrësit

27 April 2022
Slider Image

Grante të reja për shoqërinë civile për të forcuar demokracinë pjesëmarrëse

25 April 2022
Slider Image

Thirrje e hapur për Çmimin e BE-së për Gazetari Investigative

15 April 2022
Slider Image

Western Balkans Fund shpall 30 projektet fituese

7 April 2022
Slider Image

Nis në Sarajevë fushata kundër gjuhës së urrejtjes, “Block the Hatred. Share the Love!”

4 April 2022
Slider Image

RCC lançon “Butterfly Innovation Award”

4 April 2022
Slider Image

Nis në Tiranë fushata kundër gjuhës së urrejtjes, “Block the Hatred. Share the Love!”

29 March 2022
Slider Image

Shtatë ditë, 45 të rinj, 1.540 kilometra, shtatë qytete

29 March 2022
Slider Image

Mbi 1500 qytetarë marrin pjesë në marshimin e YEA-ve më 8 mars

21 March 2022
Slider Image

Përfaqësuesi i Lartë / Zëvendëspresidenti Josep Borrell në Ballkanin Perëndimor

15 March 2022
Slider Image

Modernizimi i Portit Brčko po bën hapa përpara

14 March 2022
Slider Image

Dita Ndërkombëtare e Gruas festohet nga YEA-të në të gjithë Ballkanin Perëndimor

11 March 2022
Slider Image

Karvani i Vullnetarëve i Route WB6 bën turne në tetë qytete në Ballkanin Perëndimor

11 March 2022
Slider Image

Çmimi Green Skills 2022

11 March 2022
Slider Image

Çmimi për kryebashkiakun më miqësor ndaj komunitetit Rom në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi

11 March 2022
Slider Image

Task-forca për dezinformimin në lidhje me luftën në Ukrainë

11 March 2022
Slider Image

Komisioneri Várhelyi merr pjesë në Samitin e Investimeve të Ballkanit Perëndimor

1 March 2022
Slider Image

EIB-ja mbështet SME-të boshnjake me 20 milionë euro

28 February 2022
Slider Image

Programet e reja master i bashkohen katalogut Erasmus Mundus

28 February 2022
Slider Image

Evropa Krijuese lançoi thirrjen për vitin 2022 për projektet evropiane të bashkëpunimit

21 February 2022
Slider Image

Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal (RCC) do të shpallë çmimin “Gratë Sipërmarrëse të Vitit në Ballkanin Perëndimor”

21 February 2022
Slider Image

ZRBR-ja shpall listën përfundimtare të Supershkollave të para

28 January 2022
Slider Image

Fillon Viti Evropian i Rinisë

17 January 2022

Publikime (EN)

This fact sheet provides information on the EU support to Roma integration in the Western Balkans

Author: European Union

Fleta e të dhënave | Published in: 2024

This fact sheet provides information on the EU support to Roma integration in the Western Balkans

EU Support to Roma Integration in the Western Balkans

Author: European Commission

Fleta e të dhënave | Published in: 2023

This publication provides information on the EU support to Roma integration in the Western Balkans.

Momentet kryesore

rrëshqitni djathtas

2008
Korrik

Nënshkruhet marrëveshja për stabilizim dhe asociim dhe hyn në fuqi e marrëveshja e përkohshme për tregtinë

2010
Dhjetor

Udhëtim pa viza në zonën Schengen

2015
Qërshor

Hyn në fuqi e marrëveshja për stabilizim dhe asociim

2016
Shkurt

Bosnje dhe Hercegovina paraqet kërkesën për anëtarësim në BE

2019
Maj/Dhjetor

Opinioni i Komisionit mbi kërkesën për anëtarësim në BE: 14 çështjet me përparësi kryesore të miratuara në përfundimet e Këshillit të BE-së

 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.