EU funding opportunities in Montenegro | EU projects in WB | WeBalkans

Mali i Zi

Popullsia 0.6 milionë

Mali i Zi është një vend kandidat për anëtarësim në BE. Duke punuar ngushtë me BE-në, Mali i Zi po bën përparime drejt modernizimit të ekonomisë dhe po kryen përmirësime politike dhe institucionale për të arritur standardet që kërkohen për anëtarësimin në BE.

 

BE-ja është partneri numër një politik dhe ekonomik i vendit, si dhe ofruesi më i madh i ndihmës financiare. Bashkëpunimi dhe financimi mbulon shumë fusha, ndër të cilat mund të përmendim veprimi ndaj klimës, bujqësia, infrastruktura, kultura dhe arsimi. Përmes kësaj mbështetje, BE-ja synon të bëjë një ndryshim të prekshëm në jetën e njerëzve dhe të ndihmojë vendin të bëjë përpara në rrugën e tij evropiane.

Mundësi (EN)

Competition call for Designers’Prize: Shape the Future Brand of the Young European Ambassadors Network in the Western Balkans

We are thrilled to announce an exciting opportunity for creative minds within our YEAs network and other vibrant young designer communities in the Western Balkans! As we continue to grow, we need a brand and visuals that reflect the dynamism, diversity, and forward-thinking spirit of YEAs, while adhering to EC visual identity guidelines. We expect around 100 new young members to join by the end of 2024! An award of 1500 euros and perks like participation in YEAs activities and cross-promotion opportunities await the selected candidate(s). We seek a fresh, modern, and sustainable visual identity that highlights the EU emblem and the name Young European Ambassadors, including the tagline "Celebrating diversity to inspire change" and hashtag #YEStoYEA. Participants must submit their portfolio, a brief proposal, and branded mock-ups by July 31st. The winner, chosen after a selection and voting process, will be announced by August 26th. This is a unique chance to showcase your talent, gain professional experience, and contribute to the visual legacy of YEAs. Send your submissions to [email protected] and [email protected] with the subject "YEAs Visual Identity Design Submission - [Your Name]." Let’s create something extraordinary together!

Awards and competitions
Other
31/07/2024
MËSO MË SHUMË

Youth Empowerment Fund

The European Union and the “Big Six” youth organisations have launched the EU Youth Empowerment Fund through the Global Youth Mobilisation. Part of the Youth Action Plan, this initiative aims to empower young people and promote sustainable development. The €10 million pilot project provides micro-grants to support innovative, youth-led projects addressing local challenges. Young people will lead all aspects, including selecting grant beneficiaries and supporting programs. Applications for the EU Youth Empowerment Fund are open, offering micro-grants for youth-led projects addressing local challenges. Individual and informal groups can receive €500 to €1,500, while registered youth organisations can receive €3,000 to €5,000. Apply by 21 July 2024.

21/07/2024
MËSO MË SHUMË

Lajmet e fundit

Slider Image

Ambasadorët e Rinj Evropianë festuan Ditën e Evropës në të gjithë Ballkanin Perëndimor

19 June 2024
Slider Image

YEA-të kontribuojnë në Forumin Brave New Media

23 November 2023
Slider Image

YEA-të marrin pjesë në Forumin Ekonomik Ballkanik

23 November 2023
Slider Image

Komisioni miraton paketën e Zgjerimit të vitit 2023

8 November 2023
Slider Image

Komisioni prezanton Planin e ri të Rritjes për Ballkanin Perëndimor që përfshin 6 miliardë euro grante dhe kredi për të përshpejtuar konvergjencën ekonomike me BE-në

8 November 2023
Slider Image

YEA-të zhvillojnë workshop-e mbi Media Information Literacy në Serbi dhe në Mal të Zi

7 November 2023
Slider Image

Thirrja e Evropës Kreative për Projekte Evropiane bashkëpunimi hapet

27 October 2023
Slider Image

Young European Ambassadors pjesë e Pride Week 2023 në Mal të zi

25 October 2023
Slider Image

Aplikoni tani për thirrjen e dytë për organizatorë rezidentë në kuadër të thirrjes “Kultura lëviz Evropën” (Culture Moves Europe)

20 October 2023
Slider Image

YEA-të nga Shqipëria takohen me Presidenten von der Leyen në Shtëpinë e Evropës në Tiranë

17 October 2023
Slider Image

Fjala përshëndetëse e Presidentes von der Leyen në Samitin e Procesit të Berlinit

16 October 2023
Slider Image

Forumi Rinor i BP 2023 në Tiranë: Fuqizimi i të Rinjve për të Vepruar sipas Deklaratës së Berlinit

12 October 2023
Slider Image

New European Bauhaus: aplikimet e hapura për edicionin 2024 të NEB Prizes

4 October 2023
Slider Image

Ulja e tarifave roaming midis Ballkanit Perëndimor dhe BE-së

2 October 2023
Slider Image

Open4Business është i hapur për regjistrim

29 September 2023
Slider Image

Fillojnë punimet në shkollën e parë në Malin e Zi sipas programit arsimor të mbështetur nga WBIF.

7 September 2023
Slider Image

YEA Pop-Up Event në Universitetin e Regensburg zgjon interesin e studentëve të BE-së.

19 July 2023
Slider Image

Thirrja për Çmimin e Gazetarisë Investigative të BE-së 2023 është mbyllur tashmë

7 July 2023
Slider Image

Raporti Hije për Kapitullin 27 “Progress on Hold” prezantuar në Europe House Podgorica

30 June 2023
Slider Image

MADE OF US: Përfundimi i suksesshëm i një aventure të jashtëzakonshme!

20 June 2023
Slider Image

WeBalkans në Eventin Rinor Evropian 2023 në Strasburg

13 June 2023
Slider Image

BE-ja disbursoi 450 milion € për partnerët e Ballkanit Perëndimor duke ofruar Energy Support Package për rajonin

12 June 2023
Slider Image

Konferenca përfundimtare e projektit ‘EU Support to the WB6 CIF’

9 June 2023
Slider Image

Komisioni përfundon takimet e tryezave të rrumbullakëta me sektorët kulturorë dhe krijues

8 June 2023
Slider Image

Orkestra „No Borders“ kampion i bashkëpunimit rajonal për vitin 2022

7 June 2023
Slider Image

Ekspozita për biodiversitetin në Kodrën e Goricës prezanton 18 panele të përhershme

6 June 2023
Slider Image

Shpallet konkursi 2023 Young European Heritage Makers

26 May 2023
Slider Image

Çelet Thirrja për Çmimin e BE-së për Gazetari Investigative 2023

17 May 2023
Slider Image

Connecting Europe: Komisioni nënshkruan marrëveshje të nivelit të lartë me Ballkanin Perëndimor për të përmirësuar lidhjet e transportit

17 May 2023
Slider Image

YEA-të në Ditën e Evropës në Bruksel

10 May 2023
Slider Image

E BËRË NGA NE: Sapo ka nisur një aventurë e mrekullueshme

3 May 2023
Slider Image

Ulja e tarifave të internetit në roming midis Ballkanit Perëndimor dhe BE-së

3 May 2023
Slider Image

Shpallen fituesit e Çmimit të BE-së për Integrimin e Romëve në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi për vitin 2023.

3 May 2023
Slider Image

Fjalimi i Presidentes von der Leyen gjatë Javës Rome 2023, përmes një video-mesazhi

28 April 2023
Slider Image

BIRN-i nis Projektin për Forcimin e Gazetarisë Cilësore në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi II

3 March 2023
Slider Image

Ambasadori i BE-së viziton Bashkinë e Kolashinit: 9 milionë Euro për problemet infrastrukturore të Kolashinit

2 March 2023
Slider Image

Investimet e EIB Global kanë arritur 824 milionë euro në Ballkanin Perëndimor në vitin 2022, plotësuar nga 11.2 milionë euro në grante

1 March 2023
Slider Image

2023 Thirrja e Universiteteve Evropiane Erasmus+ tërheq 65 propozime nga 500 institucione në të gjithë Evropën

16 February 2023
Slider Image

TEDxYouth@MarijinDvor, Sarajevë, Bosnjë dhe Hercegovinë

15 February 2023
Slider Image

Hapen thirrjet për aplikimet për 2023 EU Award për integrimin e Romëve në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi.

14 February 2023
Slider Image

RCC: Hapen nominimet për sipërmarrëset femra të Ballkanit Perëndimor për vitin 2022

10 February 2023
Slider Image

Workshop-i Komunikimi me BE-në me YEA-të në Shkup, Maqedoni e Veriut

7 February 2023
Slider Image

Thirrje e hapur për të shprehur interesin për programet për udhëheqjen kulturore dhe median.

6 February 2023
Slider Image

BE-ja miraton 24 programe të reja garancie për të nxitur investimet në rajonet ku ndjek politikat e zgjerimit dhe fqinjësisë së mirë.

27 January 2023
Slider Image

Në Ballkanin Perëndimor nisin seminaret për Edukimin për Median dhe Informacionin nga YEA-të!

26 January 2023
Slider Image

RCC-ja nis një fushatë për inkurajimin e grave të reja dhe vajzave në Ballkanin Perëndimor për të ndjekur karriera në STEM

23 January 2023
Slider Image

Komisioni publikon raportin për shëndetin dhe mirëqenien e muzikantëve

20 January 2023
Slider Image

BE, BERZH dhe Suedia mbështesin NVM-të dhe gratë sipërmarrëse në Mal të Zi

27 December 2022
Slider Image

BE dhe IFC nënshkruajnë të parin e një sërë projektesh të Planit Ekonomik dhe Investimeve të BE-së

27 December 2022
Slider Image

Takimi i Ambasadores Popa me Ambasadorët e Rinj Evropianë

27 December 2022
Slider Image

Rrugët e migrimit: Komisioni propozon plan veprimi për bashkëpunim me Ballkanin Perëndimor për të trajtuar sfidat e përbashkëta.

22 December 2022
Slider Image

Indeksi i sigurisë së gazetarëve: Mali i Zi i treti në rajon

21 December 2022
Slider Image

BIRN trajnon 30 Gazetarë në Raportimin e Angazhimit me Publikun

20 December 2022
Slider Image

Paketa e mbështetjes energjetike prej 1 miliardë eurosh për Ballkanin Perëndimor

20 December 2022
Slider Image

Komisioni publikon raportin e ri mbi kulturën për zhvillim të qëndrueshëm në veprimet e BE-së

19 December 2022
Slider Image

Dy qytete në listën e ngushtë për t’u bërë Kryeqyteti Kulturor Evropian 2028 në një vend kandidat

17 December 2022
Slider Image

RCC-ja organizon Second Butterfly Innovation and Business Forum në Sarajevë

15 December 2022
Slider Image

Shpallen fituesit e çmimeve të lojërave online për të drejtat e njeriut në Malin e Zi

14 December 2022
Slider Image

Zëvendës Presidentja Pavlova zoton mbështetje nga EIB Global për krizën energjetike në Samitin BE Ballkani Perëndimor

8 December 2022
Slider Image

Programi Rajonal i Strehimit feston shpërndarjen e 10,000 shtëpive në Ballkanin Perëndimor

7 December 2022
Slider Image

MADE OF US: Një aventurë e pabesueshme do të nisë në pranverën e vitit 2023

7 December 2022
Slider Image

Samiti BE- Ballkani Perëndimor në Tiranë riafirmon perspektivën e anëtarësimit në BE të Ballkanit Perëndimor dhe partneritetin strategjik të BE-së me rajonin

6 December 2022
Slider Image

Reduktimi i konsiderueshëm i tarifave roaming mes Ballkanit Perëndimor dhe BE-së fillon më 1 tetor 2023

6 December 2022
Slider Image

The New European Bauhaus: mundësi për Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë

6 December 2022
Slider Image

Samiti BE-Ballkani Perëndimor në Tiranë rikonfirmon lidhjen strategjike të BE-së me partnerët e anëtarësimit

5 December 2022
Slider Image

Trajnim mbi edukimin mediatik në Europe House në Podgoricë

2 December 2022
Slider Image

YEA-të në EYE Varaždin

1 December 2022
Slider Image

Një thirrje e Creative Europe për projekte bashkëpunimi

24 November 2022
Slider Image

Fourth Regional Forum on Ending Violence against Women në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi

24 November 2022
Slider Image

Përzgjidhen 58 projekte të reja VET pas thirrjes së parë për rritjen e kapacitetit nga ERASMUS+

24 November 2022
Slider Image

Investitorët evropianë mblidhen për një prezantim të mundësive dhe avantazheve të të bërit biznes në Ballkanin Perëndimor

24 November 2022
Slider Image

Programi M’BASE mbështet 23 projekte të shoqërisë civile në Mal të Zi

24 November 2022
Slider Image

TAIEX Forumi i prokurorëve diskuton krimet ndërkufitare ekonomike dhe kibernetike

23 November 2022
Slider Image

Edicioni i ri i Konferencës EU-Ballkani Perëndimor për Mediat në Shqipëri rikonfirmon rëndësinë e lirisë së medias dhe lirisë së shprehjes

18 November 2022
Slider Image

Presidentja von der Leyen në Ballkanin Perëndimor për të diskutuar mbështetjen e EU-së për trajtimin e krizës energjetike

27 October 2022
Slider Image

Enlargement Package 2022: Komisioni European vlerëson reformat në Ballkanin Perëndimor dhe në Turqi, dhe rekomandon statusin e vendit kandidat për Bosnjë-Hercegovinën

12 October 2022
Slider Image

Fjalimi për situatën e Unionit për vitin 2022 nga Presidentja Ursula von der Leyen

13 September 2022
Slider Image

Shpallen fituesit e Balkathon 3.0

9 September 2022
Slider Image

Mbështetje nga BE-ja për Guitar Art Summer Fest-in e 16-të në Malin e Zi

24 August 2022
Slider Image

Ambasadorët e Rinj Evropianë marrin pjesë në Festivalin e Filmit në Sarajevë

24 August 2022
Slider Image

YEA-të luajnë një rol kryesor në festivalin EXIT

12 August 2022
Slider Image

YEA-të marrin pjesë në forumin ‘So Keres Europa?!’ në Tiranë, Shqipëri

8 August 2022
Slider Image

YEA-të u bashkohen romëve në Holocaust Memorial Day

3 August 2022
Slider Image

BE miraton programin IPARD III për Malin e Zi

29 July 2022
Slider Image

YEA takojnë orkestrën Western Balkan Youth

25 July 2022
Slider Image

Bashkimi Evropian paraqet një skemë të re mobiliteti prej 21 milion eurosh për artistët dhe profesionistët e kulturës

25 July 2022
Slider Image

BE mbështet the first International Prosciutto Fair në Malin e zi

25 July 2022
Slider Image

Western Balkans Youth Orchestra Summer Tour 2022

19 July 2022
Slider Image

YEA në Festivalin e EXIT në Novi Sad

18 July 2022
Slider Image

Konferenca në Beograd për Politikën e Jashtme dhe të Sigurisë në Ballkanin Perëndimor dhe Evropë

18 July 2022
Slider Image

Realizimi me sukses i ciklit të parë të skemës së shkëmbimeve “Superschools”

18 July 2022
Slider Image

Studimet tregojnë ndikimin e COVID-19 te grupet e cenueshme në Mal të Zi

18 July 2022
Slider Image

Këshilli i Stabilizim-Asociimit, BE-Mal i Zi

14 July 2022
Slider Image

Programi “Support to Media Freedom and Pluralism in the Western Balkans”

8 July 2022
Slider Image

Programi ADRION hap një thirrje të re për universitetet, qendrat kërkimore dhe institucionet e biznesit

30 June 2022
Slider Image

Shpallen në Tiranë fituesit e Regional Butterfly Innovation Award

30 June 2022
Slider Image

BE-ja lançon udhëzime të reja për të mbështetur shoqërinë civile në Enlargement Region

30 June 2022
Slider Image

Bashkimi Evropian dhe Ballkani Perëndimor forcojnë marrëdhëniet në takimin e parë ministror për kulturën

30 June 2022
Slider Image

Pride Month mbështetet gjerësisht nga YEA-të në të gjithë rajonin

28 June 2022
Slider Image

Young European Ambassadors në Prespa Forum

23 June 2022
Slider Image

UNICEF dhe BE festojnë Muajin e Prindërimit në Malin e Zi

23 June 2022
Slider Image

Këshilli Evropian miraton masën ndihmëse për Balkan Medical Task Force

23 June 2022
Slider Image

Fillon ndërtimi i impiantit të trajtimit të ujërave të zeza në Podgoricë

21 June 2022
Slider Image

Konferenca e fundit e projektit Western Balkans Youth Lab

21 June 2022
Slider Image

Sondazhi i opinionit publik tregon një mbështetje të fortë për BE-në në Mal të Zi

21 June 2022
Slider Image

Lançohet fushata Europeans Making A Difference

14 June 2022
Slider Image

Bashkëpunimi Evropian për nxitjen e eksperimentimit mediatik dhe inovacionit

14 June 2022
Slider Image

Pollinator Park frymëzon nxënësit e shkollave të mesme në Ditën Botërore të Mjedisit

14 June 2022
Slider Image

Organizohet në Tiranë Western Balkans Road Summit

14 June 2022
Slider Image

Forumi i EU Western Balkans dhe Turkey Civil Society përfundon në Shkup

13 June 2022
Slider Image

Fillojnë ditët e hapura të YEAs në Ballkanin Perëndimor

9 June 2022
Slider Image

Eventi prezanton nismat për të mbështetur lidhjen dhe transportin në Ballkanin Perëndimor

8 June 2022
Slider Image

Konferenca rajonale kundër dezinformimit

8 June 2022
Slider Image

Festivali the New European Bauhaus

8 June 2022
Slider Image

Forumi i shoqërisë civile 2022

1 June 2022
Slider Image

Hapet në Podgoricë Modernised Europe House

1 June 2022
Slider Image

Hapet thirrja e re për Young European Ambassadors!

26 May 2022
Slider Image

BE mbështet kulturën e Ballkanit Perëndimor me një nismë prej €8 milion

26 May 2022
Slider Image

Shpallen fituesit e çmimit “Most Roma Friendly Mayor” 2022

18 May 2022
Slider Image

Shpallet konkursi për Young European Heritage Makers 2022

18 May 2022
Slider Image

EIB -ja ofron një grant deri në 2.9 milionë euro për përmirësimin e arsimit në Mal të Zi

18 May 2022
Slider Image

Programi i Rajoneve të Qymyrit nis shkëmbimet ndërmjet Ballkanit Perëndimor dhe BE-së

18 May 2022
Slider Image

Forumi i 7-të i Strategjisë së BE-së për Rajonin e Adriatikut dhe Jonit

17 May 2022
Slider Image

RCC organizon konferencën ministrore të Ballkanit Perëndimor për zhvillimin turistik

13 May 2022
Slider Image

Balkathon 3.0 është gati

13 May 2022
Slider Image

Afat i ri për Çmimin e BE-së për Gazetari Investigative për 2022-shin

12 May 2022
Slider Image

YEA-të në Ditën e Evropës në Bruksel

10 May 2022
Slider Image

Ballkani Perëndimor feston Ditën e Evropës

10 May 2022
Slider Image

YEA-të pjesëmarrës në European Forum of Young Leaders

6 May 2022
Slider Image

Balkan Trafik Festival sjell kulturën e BP-së në Bruksel

6 May 2022
Slider Image

BE dhe partnerët e Western Balkans bashkojnë forcat për të luftuar dezinformimin

6 May 2022
Slider Image

Fushata Youth Dialogue në Malin e Zi

4 May 2022
Slider Image

Integriteti i medias në epokën e dezinformimit

27 April 2022
Slider Image

Global Cultural Relations Programme shpall pjesëmarrësit

27 April 2022
Slider Image

TAIEX mbështet qeveritë lokale në Mal të Zi në luftën kundër ndotjes së mjedisit detar

27 April 2022
Slider Image

Grante të reja për shoqërinë civile për të forcuar demokracinë pjesëmarrëse

25 April 2022
Slider Image

Thirrje e hapur për Çmimin e BE-së për Gazetari Investigative

15 April 2022
Slider Image

Të rinjtë nga Mali i Zi diskutojnë vlerat evropiane me diplomatët

15 April 2022
Slider Image

Western Balkans Fund shpall 30 projektet fituese

7 April 2022
Slider Image

RCC lançon “Butterfly Innovation Award”

4 April 2022
Slider Image

Nis në Tiranë fushata kundër gjuhës së urrejtjes, “Block the Hatred. Share the Love!”

29 March 2022
Slider Image

EIB rrit mbështetjen e sektorit privat për Malin e Zi

29 March 2022
Slider Image

Shtatë ditë, 45 të rinj, 1.540 kilometra, shtatë qytete

29 March 2022
Slider Image

Mbi 1500 qytetarë marrin pjesë në marshimin e YEA-ve më 8 mars

21 March 2022
Slider Image

Dita Ndërkombëtare e Gruas festohet nga YEA-të në të gjithë Ballkanin Perëndimor

11 March 2022
Slider Image

Karvani i Vullnetarëve i Route WB6 bën turne në tetë qytete në Ballkanin Perëndimor

11 March 2022
Slider Image

Çmimi Green Skills 2022

11 March 2022
Slider Image

Task-forca për dezinformimin në lidhje me luftën në Ukrainë

11 March 2022
Slider Image

Komisioneri Várhelyi merr pjesë në Samitin e Investimeve të Ballkanit Perëndimor

1 March 2022
Slider Image

Programet e reja master i bashkohen katalogut Erasmus Mundus

28 February 2022
Slider Image

Evropa Krijuese lançoi thirrjen për vitin 2022 për projektet evropiane të bashkëpunimit

21 February 2022
Slider Image

Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal (RCC) do të shpallë çmimin “Gratë Sipërmarrëse të Vitit në Ballkanin Perëndimor”

21 February 2022
Slider Image

ZRBR-ja shpall listën përfundimtare të Supershkollave të para

28 January 2022
Slider Image

385.5 milionë Euro nga Fondi i Solidaritetit i BE-së për emergjencën shëndetësore të COVID-19-ës

21 January 2022
Slider Image

Fillon Viti Evropian i Rinisë

17 January 2022

Publikime (EN)

This fact sheet provides information on the EU support to Roma integration in the Western Balkans

Author: European Union

Fleta e të dhënave | Published in: 2024

This fact sheet provides information on the EU support to Roma integration in the Western Balkans

PLANI I ZGJERIMIT TË BALLKANIT PERËNDIMOR BAZOHET NË 4 SHTYLLA

Author:

Fleta e të dhënave | Published in: 2024

Momentet kryesore

rrëshqitni djathtas

2008
Dhjetor

Aplikimi për anëtarësim në BE

2010
Maj

Hyn në fuqi e marrëveshja për stabilizim dhe asociim

2010
Dhjetor

I jepet statusi i vendit kandidat

2012
Qershor

Hapen negociatat për anëtarësimin në BE

2020
Qershor

Pas tetë vjet negociata për anëtarësimin, hapen të 33 kapitujt e shqyrtuar, nga të cilët vetëm tre janë mbyllur përkohësisht.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.