EU funding opportunities in Serbia | EU projects in WB | WeBalkans

Serbia

Popullsia 7 milionë

Serbia është një vend kandidat për anëtarësim në Bashkimin Evropian. BE-ja është partneri kryesor politik dhe ekonomik i Serbisë, si dhe ofruesi më i madh i ndihmës financiare. Për të mbështetur Serbinë në rrugën e saj drejt anëtarësimit në BE, BE dhe Serbia po punojnë ngushtë për të përmbushur standardet e BE-së. Këtu përfshihen shumë fusha, nga forcimi i shtetit të së drejtës dhe lufta kundër korrupsionit, deri tek përmirësimi i të drejtave të njeriut dhe mjedisit të biznesit.

 

Njëkohësisht, mbështetja financiare e BE-së në fusha si mbrojtja e mjedisit, infrastruktura, konkurrenca e biznesit, arsimi, kultura e shumë të tjera, po sjellin përfitime e mundësi për qytetarët serbë.

Mundësi (EN)

Online Workshop: Unveiling the Potential of Critical Raw Materials in the Western Balkans

Explore the future of Critical Raw Materials (CRMs) at the focused workshop on 25 April 2024, from 9:30 to 12:30, organised via Zoom. This collaborative event, hosted in partnership with the European Commission's DG NEAR and DG GROW, along with the Western Balkans 6 Chamber Investment Forum, will highlight the essential role CRMs play in Europe's green and digital transitions. The workshop aligns with the European Critical Raw Materials Act, which promotes EU self-sufficiency and diversified global supplies. Participants will include business leaders, government representatives, and financial institutions from the EU and Western Balkans, facilitating a dynamic exchange of insights and opportunities within the CRM sector.

Training courses & educational programmes
Small and medium enterprises
25/04/2024
MËSO MË SHUMË

Youth4Regions – The Programme for Aspiring Journalists

Youth4Regions is the European Commission’s initiative designed to educate journalism students and young journalists about the EU’s impact in their regions. The programme offers comprehensive training, mentorship with top journalists, participation in EU Regions’ Week, and visits to EU media headquarters and institutions, along with a chance to join European Commission press trips. All accommodation, food, and travel expenses are covered by the programme. Applicants should have a keen interest in EU activities, a background in journalism (through education or up to 2 years of professional experience), be citizens of the EU or neighbouring countries aged between 18 and 30, and be available from 5 to 11 October 2024. The application period is open from 8 April until 8 July, 17:00 CET. Interested candidates must demonstrate a strong interest in journalism to be eligible. For more information and to apply, please visit our application portal and seize this unique opportunity to deepen your understanding of EU journalism.

Training courses & educational programmes
Journalists & media organisations
08/07/2024
MËSO MË SHUMË

Lajmet e fundit

Slider Image

YEA-të kontribuojnë në Forumin Brave New Media

23 November 2023
Slider Image

YEA-të marrin pjesë në Forumin Ekonomik Ballkanik

23 November 2023
Slider Image

Komisioni miraton paketën e Zgjerimit të vitit 2023

8 November 2023
Slider Image

Komisioni prezanton Planin e ri të Rritjes për Ballkanin Perëndimor që përfshin 6 miliardë euro grante dhe kredi për të përshpejtuar konvergjencën ekonomike me BE-në

8 November 2023
Slider Image

YEA-të zhvillojnë workshop-e mbi Media Information Literacy në Serbi dhe në Mal të Zi

7 November 2023
Slider Image

Thirrja e Evropës Kreative për Projekte Evropiane bashkëpunimi hapet

27 October 2023
Slider Image

Aplikoni tani për thirrjen e dytë për organizatorë rezidentë në kuadër të thirrjes “Kultura lëviz Evropën” (Culture Moves Europe)

20 October 2023
Slider Image

YEA-të nga Shqipëria takohen me Presidenten von der Leyen në Shtëpinë e Evropës në Tiranë

17 October 2023
Slider Image

Fjala përshëndetëse e Presidentes von der Leyen në Samitin e Procesit të Berlinit

16 October 2023
Slider Image

Forumi Rinor i BP 2023 në Tiranë: Fuqizimi i të Rinjve për të Vepruar sipas Deklaratës së Berlinit

12 October 2023
Slider Image

Aplikimet janë të hapura për 36,000 të rinjve të lindur në 2005 për të marr një biletë udhëtimi falas falë DiscoverEU

4 October 2023
Slider Image

New European Bauhaus: aplikimet e hapura për edicionin 2024 të NEB Prizes

4 October 2023
Slider Image

Ulja e tarifave roaming midis Ballkanit Perëndimor dhe BE-së

2 October 2023
Slider Image

Open4Business është i hapur për regjistrim

29 September 2023
Slider Image

Fillon Java Evropiane e Lëvizshmërisë

22 September 2023
Slider Image

“United in diversity” – BE në Belgrade Pride

14 September 2023
Slider Image

Hapja e festivalit të pikturës ‘Naïve’ në Kovačica

7 September 2023
Slider Image

Hapja e Pride Week në Serbi

7 September 2023
Slider Image

YEA Pop-Up Event në Universitetin e Regensburg zgjon interesin e studentëve të BE-së.

19 July 2023
Slider Image

Thirrja për Çmimin e Gazetarisë Investigative të BE-së 2023 është mbyllur tashmë

7 July 2023
Slider Image

3.6 milionë € për bashkëpunimin mes Serbisë dhe Maqedonisë së Veriut

6 July 2023
Slider Image

“YOU HAVE THE RIGHT!” – PROMOVIMI I FUSHATËS SË NDIHMËS JURIDIKE FALAS

22 June 2023
Slider Image

MADE OF US: Përfundimi i suksesshëm i një aventure të jashtëzakonshme!

20 June 2023
Slider Image

WeBalkans në Eventin Rinor Evropian 2023 në Strasburg

13 June 2023
Slider Image

BE-ja disbursoi 450 milion € për partnerët e Ballkanit Perëndimor duke ofruar Energy Support Package për rajonin

12 June 2023
Slider Image

Konferenca përfundimtare e projektit ‘EU Support to the WB6 CIF’

9 June 2023
Slider Image

Çmimi ETF Green Skills 2023: Shpallen dhjetë finalistët

8 June 2023
Slider Image

Komisioni përfundon takimet e tryezave të rrumbullakëta me sektorët kulturorë dhe krijues

8 June 2023
Slider Image

Orkestra „No Borders“ kampion i bashkëpunimit rajonal për vitin 2022

7 June 2023
Slider Image

Nis Java e Gjelbër e BE-së

7 June 2023
Slider Image

Çelet Thirrja për Çmimin e BE-së për Gazetari Investigative 2023

17 May 2023
Slider Image

Fushata MADE OF US mbërrin sot në Serbi

17 May 2023
Slider Image

Connecting Europe: Komisioni nënshkruan marrëveshje të nivelit të lartë me Ballkanin Perëndimor për të përmirësuar lidhjet e transportit

17 May 2023
Slider Image

YEA-të në Ditën e Evropës në Bruksel

10 May 2023
Slider Image

E BËRË NGA NE: Sapo ka nisur një aventurë e mrekullueshme

3 May 2023
Slider Image

Ulja e tarifave të internetit në roming midis Ballkanit Perëndimor dhe BE-së

3 May 2023
Slider Image

Shpallen fituesit e Çmimit të BE-së për Integrimin e Romëve në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi për vitin 2023.

3 May 2023
Slider Image

Fjalimi i Presidentes von der Leyen gjatë Javës Rome 2023, përmes një video-mesazhi

28 April 2023
Slider Image

Java e Mundësive të BE-së – Zbuloni se çfarë ju ofron BE-ja

27 April 2023
Slider Image

Mbrëmja e Madhe e BE-së – Përgjithmonë të Rinj

20 April 2023
Slider Image

Nga Beogradi në Nish me 200 km/h – Paketa financiare e BE-së, prej 2.2 miliardë Euro, për Korridorin Hekurudhor X

13 March 2023
Slider Image

BIRN-i nis Projektin për Forcimin e Gazetarisë Cilësore në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi II

3 March 2023
Slider Image

Paneli mikpritës i Sarajevës diskuton për evoluimin e narrativës së propagandës së Ukrainës.

1 March 2023
Slider Image

Investimet e EIB Global kanë arritur 824 milionë euro në Ballkanin Perëndimor në vitin 2022, plotësuar nga 11.2 milionë euro në grante

1 March 2023
Slider Image

FEST Film Festival në Beograd fillon me përzgjedhjen emocionuese të filmave ndërkombëtare

1 March 2023
Slider Image

Mundësi për artistët e rinj: Program mentorimi dhe rezidence në Paris

1 March 2023
Slider Image

Komisioneri Várhelyi mori pjesë në një ceremoni në Serbi për projektin e hekurudhës së Korridorit X dhe për të diskutuar prioritetet e negociatave për anëtarësimin në BE.

28 February 2023
Slider Image

2023 Thirrja e Universiteteve Evropiane Erasmus+ tërheq 65 propozime nga 500 institucione në të gjithë Evropën

16 February 2023
Slider Image

Mbështetje e BE-së për energjinë, prej 165 milion Eurosh, për të ndihmuar familjet më të cenueshme dhe NVM-të në Serbi

16 February 2023
Slider Image

TEDxYouth@MarijinDvor, Sarajevë, Bosnjë dhe Hercegovinë

15 February 2023
Slider Image

Hapen thirrjet për aplikimet për 2023 EU Award për integrimin e Romëve në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi.

14 February 2023
Slider Image

Njihuni me 30 Supershkollat që kanë marrë Çmim në Serbi

10 February 2023
Slider Image

RCC: Hapen nominimet për sipërmarrëset femra të Ballkanit Perëndimor për vitin 2022

10 February 2023
Slider Image

EIB Global investo 76 milionë Euro për përmirësimin e arsimit dhe transportit ujor në Serbi

10 February 2023
Slider Image

Workshop-i Komunikimi me BE-në me YEA-të në Shkup, Maqedoni e Veriut

7 February 2023
Slider Image

Thirrje e hapur për të shprehur interesin për programet për udhëheqjen kulturore dhe median.

6 February 2023
Slider Image

BE-ja mbështet segmentin përfundimtar të Korridorit Trans-Ballkanik të Elektricitetit në Serbi

3 February 2023
Slider Image

Një Lidhje në Rritje

3 February 2023
Slider Image

Thirrje e hapur për gazetarët që të marrin pjesë në udhëtimet e medias në 2023/2024

3 February 2023
Slider Image

BE-ja dhe EBRD-ja mbështesin valën e rinovimit në Serbi

27 January 2023
Slider Image

BE-ja miraton 24 programe të reja garancie për të nxitur investimet në rajonet ku ndjek politikat e zgjerimit dhe fqinjësisë së mirë.

27 January 2023
Slider Image

Në Ballkanin Perëndimor nisin seminaret për Edukimin për Median dhe Informacionin nga YEA-të!

26 January 2023
Slider Image

RCC-ja nis një fushatë për inkurajimin e grave të reja dhe vajzave në Ballkanin Perëndimor për të ndjekur karriera në STEM

23 January 2023
Slider Image

Hapet ekspozita „Të jesh i ri në Serbi“

23 January 2023
Slider Image

YEA-të nga Serbia e presin Vitin e Ri me një mbledhje festive të organizuar nga Belgrade EU Info Centre

23 January 2023
Slider Image

Komisioni publikon raportin për shëndetin dhe mirëqenien e muzikantëve

20 January 2023
Slider Image

Reforma gjyqësore për institucione të qëndrueshme në Serbi

13 January 2023
Slider Image

BE dhe IFC nënshkruajnë të parin e një sërë projektesh të Planit Ekonomik dhe Investimeve të BE-së

27 December 2022
Slider Image

Rrugët e migrimit: Komisioni propozon plan veprimi për bashkëpunim me Ballkanin Perëndimor për të trajtuar sfidat e përbashkëta.

22 December 2022
Slider Image

RHP-ja u jep çelësat e apartamenteve të sapondërtuara 25 familjeve refugjate në Serbi

21 December 2022
Slider Image

Grante nga BE-ja në shumën 263 milionë euro për 7 projekte në Serbi

21 December 2022
Slider Image

BIRN trajnon 30 Gazetarë në Raportimin e Angazhimit me Publikun

20 December 2022
Slider Image

Paketa e mbështetjes energjetike prej 1 miliardë eurosh për Ballkanin Perëndimor

20 December 2022
Slider Image

Komisioni publikon raportin e ri mbi kulturën për zhvillim të qëndrueshëm në veprimet e BE-së

19 December 2022
Slider Image

RHP-ja shpërndan çelësat e 44 apartamenteve të sapondërtuara në Subotica, Serbi

15 December 2022
Slider Image

RCC-ja organizon Second Butterfly Innovation and Business Forum në Sarajevë

15 December 2022
Slider Image

Donatorët dypalësh të BE-së, EBRD-së dhe WBIF-së financojnë zgjerimin e broadband-it në Serbinë rurale

14 December 2022
Slider Image

Përzgjidhen grantmarrësit e parë për lëvizshmërinë e Culture Moves Europe

14 December 2022
Slider Image

Rivalët e përjetshëm bashkojnë forcat kundër dhunës

14 December 2022
Slider Image

Zëvendës Presidentja Pavlova zoton mbështetje nga EIB Global për krizën energjetike në Samitin BE Ballkani Perëndimor

8 December 2022
Slider Image

Programi Rajonal i Strehimit feston shpërndarjen e 10,000 shtëpive në Ballkanin Perëndimor

7 December 2022
Slider Image

MADE OF US: Një aventurë e pabesueshme do të nisë në pranverën e vitit 2023

7 December 2022
Slider Image

Samiti BE- Ballkani Perëndimor në Tiranë riafirmon perspektivën e anëtarësimit në BE të Ballkanit Perëndimor dhe partneritetin strategjik të BE-së me rajonin

6 December 2022
Slider Image

Reduktimi i konsiderueshëm i tarifave roaming mes Ballkanit Perëndimor dhe BE-së fillon më 1 tetor 2023

6 December 2022
Slider Image

The New European Bauhaus: mundësi për Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë

6 December 2022
Slider Image

Samiti BE-Ballkani Perëndimor në Tiranë rikonfirmon lidhjen strategjike të BE-së me partnerët e anëtarësimit

5 December 2022
Slider Image

Shkollat në Šid nxitin diversitetin dhe tolerancën

2 December 2022
Slider Image

RHP shpërndan çelësat e apartamenteve të sapondërtuara për dhjetë familje refugjatësh në Kraljevo, Serbi

2 December 2022
Slider Image

Komisioneri Várhelyi viziton Serbinë për të diskutuar prioritetet për anëtarësimin në BE si dhe bashkëpunimin për energjinë

1 December 2022
Slider Image

YEA-të në EYE Varaždin

1 December 2022
Slider Image

Përfundimi i punimeve në burgun bashkëkohor të Kragujevac-it, në Serbi

30 November 2022
Slider Image

Një thirrje e Creative Europe për projekte bashkëpunimi

24 November 2022
Slider Image

Fourth Regional Forum on Ending Violence against Women në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi

24 November 2022
Slider Image

Përzgjidhen 58 projekte të reja VET pas thirrjes së parë për rritjen e kapacitetit nga ERASMUS+

24 November 2022
Slider Image

Investitorët evropianë mblidhen për një prezantim të mundësive dhe avantazheve të të bërit biznes në Ballkanin Perëndimor

24 November 2022
Slider Image

U zgjodhën fituesit për Being Young në konkursin e fotografisë në Serbi

24 November 2022
Slider Image

Edicioni i ri i Konferencës EU-Ballkani Perëndimor për Mediat në Shqipëri rikonfirmon rëndësinë e lirisë së medias dhe lirisë së shprehjes

18 November 2022
Slider Image

Presidentja von der Leyen në Ballkanin Perëndimor për të diskutuar mbështetjen e EU-së për trajtimin e krizës energjetike

27 October 2022
Slider Image

Enlargement Package 2022: Komisioni European vlerëson reformat në Ballkanin Perëndimor dhe në Turqi, dhe rekomandon statusin e vendit kandidat për Bosnjë-Hercegovinën

12 October 2022
Slider Image

Fjalimi për situatën e Unionit për vitin 2022 nga Presidentja Ursula von der Leyen

13 September 2022
Slider Image

Shpallen fituesit e Balkathon 3.0

9 September 2022
Slider Image

Ambasadorët e Rinj Evropianë marrin pjesë në Festivalin e Filmit në Sarajevë

24 August 2022
Slider Image

YEA-të luajnë një rol kryesor në festivalin EXIT

12 August 2022
Slider Image

YEA-të marrin pjesë në forumin ‘So Keres Europa?!’ në Tiranë, Shqipëri

8 August 2022
Slider Image

YEA-të u bashkohen romëve në Holocaust Memorial Day

3 August 2022
Slider Image

YEA takojnë orkestrën Western Balkan Youth

25 July 2022
Slider Image

BE shpall thirrjen për propozime për të fuqizuar shoqërinë civile në Serbi

25 July 2022
Slider Image

Bashkimi Evropian paraqet një skemë të re mobiliteti prej 21 milion eurosh për artistët dhe profesionistët e kulturës

25 July 2022
Slider Image

Western Balkans Youth Orchestra Summer Tour 2022

19 July 2022
Slider Image

YEA në Festivalin e EXIT në Novi Sad

18 July 2022
Slider Image

Workshop-i “Technical Assistance for Smart and Sustainable Mobility” i CONNECTA-s

18 July 2022
Slider Image

Realizimi me sukses i ciklit të parë të skemës së shkëmbimeve “Superschools”

18 July 2022
Slider Image

BE-ja dhe EBRD-ja ndihmojnë shitësit serbë me pakicë të artikujve sportivë që të arrijnë më mirë klientët

18 July 2022
Slider Image

Nis fushata “Protect yourself – use protective equipment” në Serbi

18 July 2022
Slider Image

Programi “Support to Media Freedom and Pluralism in the Western Balkans”

8 July 2022
Slider Image

Zhvillohet java e dytë e Open Days për YEA-të në Ballkanin Perëndimor

1 July 2022
Slider Image

Shpallen në Tiranë fituesit e Regional Butterfly Innovation Award

30 June 2022
Slider Image

BE-ja lançon udhëzime të reja për të mbështetur shoqërinë civile në Enlargement Region

30 June 2022
Slider Image

EIB promovon punësimin social gjithëpërfshirës dhe sipërmarrjen në Serbi

30 June 2022
Slider Image

Bashkimi Evropian dhe Ballkani Perëndimor forcojnë marrëdhëniet në takimin e parë ministror për kulturën

30 June 2022
Slider Image

Pride Month mbështetet gjerësisht nga YEA-të në të gjithë rajonin

28 June 2022
Slider Image

Dhurohen 81 shtëpi familjeve përfituese të RHP-së në Serbi

23 June 2022
Slider Image

Young European Ambassadors në Prespa Forum

23 June 2022
Slider Image

Këshilli Evropian miraton masën ndihmëse për Balkan Medical Task Force

23 June 2022
Slider Image

Konferenca e fundit e projektit Western Balkans Youth Lab

21 June 2022
Slider Image

Lançohet fushata Europeans Making A Difference

14 June 2022
Slider Image

Bashkëpunimi Evropian për nxitjen e eksperimentimit mediatik dhe inovacionit

14 June 2022
Slider Image

Organizohet në Tiranë Western Balkans Road Summit

14 June 2022
Slider Image

Forumi i EU Western Balkans dhe Turkey Civil Society përfundon në Shkup

13 June 2022
Slider Image

Fillojnë ditët e hapura të YEAs në Ballkanin Perëndimor

9 June 2022
Slider Image

Konferenca rajonale kundër dezinformimit

8 June 2022
Slider Image

Ndërtimi i spitalit të dytë për fëmijë më në fund po realizohet në qytetin Tiršova, Beograd

8 June 2022
Slider Image

Festivali the New European Bauhaus

8 June 2022
Slider Image

YEAs marrin pjesë në karvanin e debatit në Serbi

1 June 2022
Slider Image

Forumi i shoqërisë civile 2022

1 June 2022
Slider Image

Ambasadori i BE-së viziton panairin e bujqësisë në Novi Sad

1 June 2022
Slider Image

Në Serbi organizohet EU Green Week 2022

1 June 2022
Slider Image

Hapet thirrja e re për Young European Ambassadors!

26 May 2022
Slider Image

BE mbështet kulturën e Ballkanit Perëndimor me një nismë prej €8 milion

26 May 2022
Slider Image

Shpallen fituesit e çmimit “Most Roma Friendly Mayor” 2022

18 May 2022
Slider Image

Shpallet konkursi për Young European Heritage Makers 2022

18 May 2022
Slider Image

Programi i Rajoneve të Qymyrit nis shkëmbimet ndërmjet Ballkanit Perëndimor dhe BE-së

18 May 2022
Slider Image

Forumi i 7-të i Strategjisë së BE-së për Rajonin e Adriatikut dhe Jonit

17 May 2022
Slider Image

RCC organizon konferencën ministrore të Ballkanit Perëndimor për zhvillimin turistik

13 May 2022
Slider Image

Balkathon 3.0 është gati

13 May 2022
Slider Image

Afat i ri për Çmimin e BE-së për Gazetari Investigative për 2022-shin

12 May 2022
Slider Image

YEA-të në Ditën e Evropës në Bruksel

10 May 2022
Slider Image

Ballkani Perëndimor feston Ditën e Evropës

10 May 2022
Slider Image

Nis në Serbi fushata “Block the hatred. Share the love!”

6 May 2022
Slider Image

YEA-të pjesëmarrës në European Forum of Young Leaders

6 May 2022
Slider Image

Balkan Trafik Festival sjell kulturën e BP-së në Bruksel

6 May 2022
Slider Image

BE dhe partnerët e Western Balkans bashkojnë forcat për të luftuar dezinformimin

6 May 2022
Slider Image

BE dhe EBRD shtojnë financimet e reja për bizneset në Serbi

6 May 2022
Slider Image

Integriteti i medias në epokën e dezinformimit

27 April 2022
Slider Image

Global Cultural Relations Programme shpall pjesëmarrësit

27 April 2022
Slider Image

1.9 milion € për përmirësimin e bashkëpunimit ndërmjet Serbisë dhe Maqedonisë

25 April 2022
Slider Image

Grante të reja për shoqërinë civile për të forcuar demokracinë pjesëmarrëse

25 April 2022
Slider Image

12 milion € për Serbinë nga Fondi i Solidaritetit të Be-së

25 April 2022
Slider Image

Ambasadorët e Rinj Evropianë (YEA) marrin pjesë në debatin mbi fuqizimin e grave në Beograd

15 April 2022
Slider Image

Thirrje e hapur për Çmimin e BE-së për Gazetari Investigative

15 April 2022
Slider Image

4.65 milionë euro në mbështetje të sipërmarrjeve në komunitetet rome

15 April 2022
Slider Image

Ekspozitë e mbështetjes së BE-së për transportin në Serbi

15 April 2022
Slider Image

Western Balkans Fund shpall 30 projektet fituese

7 April 2022
Slider Image

RCC lançon “Butterfly Innovation Award”

4 April 2022
Slider Image

Ballkani Perëndimor lidhet përmes Korridorit të Energjisë Trans-Ballkanike

30 March 2022
Slider Image

Nis në Tiranë fushata kundër gjuhës së urrejtjes, “Block the Hatred. Share the Love!”

29 March 2022
Slider Image

Një tjetër mbështetje për zhvillimin rural në Shqipëri, në Maqedoninë e Veriut dhe Serbi

29 March 2022
Slider Image

Shtatë ditë, 45 të rinj, 1.540 kilometra, shtatë qytete

29 March 2022
Slider Image

Familjeve përfituese nga RHP-ja u dhurohen shtëpi të reja në Serbi

29 March 2022
Slider Image

Mbi 1500 qytetarë marrin pjesë në marshimin e YEA-ve më 8 mars

21 March 2022
Slider Image

Dita Ndërkombëtare e Gruas festohet nga YEA-të në të gjithë Ballkanin Perëndimor

11 March 2022
Slider Image

Karvani i Vullnetarëve i Route WB6 bën turne në tetë qytete në Ballkanin Perëndimor

11 March 2022
Slider Image

Çmimi Green Skills 2022

11 March 2022
Slider Image

Çmimi për kryebashkiakun më miqësor ndaj komunitetit Rom në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi

11 March 2022
Slider Image

Task-forca për dezinformimin në lidhje me luftën në Ukrainë

11 March 2022
Slider Image

Komisioneri Várhelyi merr pjesë në Samitin e Investimeve të Ballkanit Perëndimor

1 March 2022
Slider Image

Mjekët dhe stafi ushtarak serb i bashkohen Misionit të Trajnimit të BE-së në Somali

28 February 2022
Slider Image

Programet e reja master i bashkohen katalogut Erasmus Mundus

28 February 2022
Slider Image

The future of Europe in a mural

28 February 2022
Slider Image

Dymbëdhjetë shtëpi në zonat rurale iu dorëzuan përfituesve të Programit Rajonal të Strehimit në Serbi

21 February 2022
Slider Image

Evropa Krijuese lançoi thirrjen për vitin 2022 për projektet evropiane të bashkëpunimit

21 February 2022
Slider Image

Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal (RCC) do të shpallë çmimin “Gratë Sipërmarrëse të Vitit në Ballkanin Perëndimor”

21 February 2022
Slider Image

Granti prej 500,000 Eurosh i BEI-t do të mundësojë lëvizshmëri urbane të qëndrueshme në Nish, Serbi

4 February 2022
Slider Image

ZRBR-ja shpall listën përfundimtare të Supershkollave të para

28 January 2022
Slider Image

385.5 milionë Euro nga Fondi i Solidaritetit i BE-së për emergjencën shëndetësore të COVID-19-ës

21 January 2022
Slider Image

Fillon Viti Evropian i Rinisë

17 January 2022

Publikime (EN)

This fact sheet provides information on the EU support to Roma integration in the Western Balkans

Author: European Union

Fleta e të dhënave | Published in: 2024

This fact sheet provides information on the EU support to Roma integration in the Western Balkans

EU Support to Roma Integration in the Western Balkans

Author: European Commission

Fleta e të dhënave | Published in: 2023

This publication provides information on the EU support to Roma integration in the Western Balkans.

Momentet kryesore

rrëshqitni djathtas

2009
Dhjetor

Aplikimi për anëtarësim në BE

2012
Mars

I jepet statusi i vendit kandidat të BE-së

2013
Shtator

Hyn në fuqi e marrëveshja për stabilizim dhe asociim

2014
Janar

Hapen negociatat për anëtarësimin

2019
Dhjetor

Hapen 18 kapituj nga 35, prej të cilëve 2 janë mbyllur përkohësisht

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.