BE dhe IFC nënshkruajnë të parin e një sërë projektesh të Planit Ekonomik dhe Investimeve të BE-së News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

27/12/2022

BE dhe IFC nënshkruajnë të parin e një sërë projektesh të Planit Ekonomik dhe Investimeve të BE-së

Më 19 dhjetor, Katarína Mathernová, Zëvendësdrejtoreshë e Përgjithshme e Drejtorisë së Përgjithshme të Komisionit Evropian për Negociatat për Fqinjësinë dhe Zgjerimin dhe Presidente e Kuadrit të Investimeve të Ballkanit Perëndimor (WBIF), dhe Alfonso Garcia Mora, Zëvendëspresident i Korporatës Financiare Ndërkombëtare (IFC) për Evropën, Amerikën Latine dhe Karaibet, nënshkruan projektin e Parqeve Eko-Industriale, projekti i parë i udhëhequr nga IFC-ja i zbatuar përmes WBIF-së.

 

Projekti i Parqeve Eko-Industriale, synon të ndihmojë në avancimin e dekarbonizimit dhe përmirësimin e efikasitetit të burimeve të parqeve industriale në Ballkanin Perëndimor. Diagnoza paraprake do të pasohet nga zbatimi i synuar i katër projekteve pilot në parqet industriale në Serbi, Bosnjë dhe Hercegovinë, Maqedoninë e Veriut, Mal të Zi, Kosovë dhe Shqipëri.

 

IFC-ja, bashkë me Bankën Botërore, është institucioni më i fundit financiar ndërkombëtar që iu bashkua WBIF-së, duke krijuar një partneritet jetik për të mbështetur aktivitetin e sektorit privat në rajon, për të trajtuar çështjet urgjente të zhvillimit, për të krijuar vende pune dhe për të siguruar qëndrueshmëri afatgjatë. Projektet e tjera në linjën e projektit (Other projects in the pipeline), synojnë të mobilizojnë instrumente financiare të siguruara për klientët e agrobiznesit të denjë për kredi, duke mundësuar modernizimin e sektorit shumë të nevojshëm, transformimin digjital dhe ndihmën në përmirësimin e kapacitetit të ndërmjetësve financiarë të ndërlidhur me klimën, duke u mundësuar atyre të zgjerojnë aktivitetin e tyre në ndërmarrjet mikro, të vogla dhe të mesme (NMVM).

Lexo më shumë (Read more)

Burimi: EBRD

Fotografitë nga: EBRD

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.