Демократија и основни права | WeBalkans | EU Projects in the Western Balkans

Demokracia dhe të drejtat themelore

BE-ja është një komunitet me vlera dhe ligje të përbashkëta. Demokracia, barazia, drejtësia...dhe respekti për të drejtat dhe liritë themelore janë parimet bazë të projektit të BE-së. Të njëjtat vlera dhe kushte zbatohen për vendet që synojnë anëtarësimin në BE.

Për këtë arsye, BE-ja mbështet partnerët e vet në Ballkanin Perëndimor për zbatimin e reformave për fuqizimin dhe përmirësimin e institucioneve demokratike dhe sistemeve të tyre të drejtësisë. Kjo mbështetje ofrohet paralelisht me mbështetjen për shoqërinë civile, mediat e pavarura dhe mbrojtjen e të drejtave të njeriut.

Mundësi (EN)

Democracy and fundamental rights, Equality and fair society

Call for the Selection of Implementing Partner Organizations

This call is launched as part of “Increased Education Opportunities for Roma Students and Roma Youth in Western Balkans and Turkey” project, financed by European Commission Directorate-General European Neighbourhood Policy and Enlargement Negotiations (DG NEAR). The ultimate scope of the interventions should be the development of #resilient communities through #education, using as approaches the growing mindset of the Roma communities, enhance the educational access of the Roma communities, developing the human resource capacity at each possible level, implying use of technology and progressive methodologies.

Funding opportunities
Civil society organisations
14/07/2023
MËSO MË SHUMË
Democracy and fundamental rights

Calls Opens for EU Investigative Journalism Award 2023

The EU Award for Investigative Journalism 2023 is now accepting submissions. Once again, the prestigious award celebrates the best investigative stories published in the previous calendar year and open to journalists from the Western Balkans and Türkiye. The annual award fund for each of the countries is 10,000 euros and the prize fund for regional awards is also 10,000 euros. The three best stories of the year are awarded, and the amount for national and regional prizes is 5,000 euros (first place), 3,000 (second), and 2,000 (third)

Awards and competitions
Journalists & media organisations
20/06/2023
MËSO MË SHUMË

Publikime (EN)

Albania Factograph

Author: European Union

Fleta e të dhënave | Published in: 2023

This factsheet provides a brief overview of the key milestones of the EU integration process and facts and figures on EU-Kosovo relations and support.

Bosnia and Herzegovina Factograph

Author: European Union

Fleta e të dhënave | Published in: 2023

This factsheet provides a brief overview of the key milestones of the EU integration process and facts and figures on EU-Kosovo relations and support.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Regjistrohu në buletinin informativ

I have read and understood the terms of the privacy statement.