Culture and youth | WeBalkans | EU Projects in the Western Balkans

Kultura dhe të rinjtë

Kultura dhe sporti i sjellin njerëzit më afër njëri-tjetrit. Të rinjtë janë nxitësit e ndryshimit. Trashëgimia e pasur kulturore e Evropës mishëron historinë tonë të përbashkët, ndërsa rinia të ardhmen tonë të përbashkët.

BE-ja mbështet shumë përpjekje që synojnë të përmirësojnë jetën dhe mundësitë e ardhshme të të rinjve, artistëve dhe industrive krijuese, si dhe pjesëmarrjen në sporte në Ballkanin Perëndimor. Bashkëpunimi dhe shkëmbimi janë e përbashkëta e të gjitha këtyre nismave.

Mundësi (EN)

Culture and youth

2023 Young European Heritage Makers competition announced

Young European Heritage Makers is a competition for the young people of Europe. It is an opportunity for them to explore their surroundings, learn about their local tangible and intangible cultural heritage and share a story of Europe.

Awards and competitions
Other
28/02/2024
MËSO MË SHUMË
Culture and youth

Apply now: new Culture Moves Europe call for residency hosts

Cultural organisations regularly organising artistic and creative activities or/and those that have the capacity to implement an international artistic and cultural residency project may apply. The first call for residency hosts under the Culture Moves Europe mobility scheme opens on 15 March. The call provides financial support to organisations and individual artists registered as a legal entity that want to host international artists and cultural professionals for a residency project.

Other
Artists & culture organisations
15/06/2023
MËSO MË SHUMË

Publikime (EN)

Albania Factograph

Author: European Union

Fleta e të dhënave | Published in: 2023

This factsheet provides a brief overview of the key milestones of the EU integration process and facts and figures on EU-Kosovo relations and support.

Bosnia and Herzegovina Factograph

Author: European Union

Fleta e të dhënave | Published in: 2023

This factsheet provides a brief overview of the key milestones of the EU integration process and facts and figures on EU-Kosovo relations and support.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Regjistrohu në buletinin informativ

I have read and understood the terms of the privacy statement.