YEA-ja morri pjesë në Garën Born2run në Kumanovë, Maqedoninë e Veriut News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

15/11/2023

YEA-ja morri pjesë në Garën Born2run në Kumanovë, Maqedoninë e Veriut

Për të gjashtin vir radhazi, qyteti Kumanovë ka organizuar me shumë përkushtim maratonën Born2run në muajin nëntor. Kjo traditë e mirëpritur përqafohet me entuziazëm nga komuniteti lokal, veçanërisht nga të rinjtë. Misioni kryesor i maratonës është promovimi i bashkëjetesës dhe besimit nëpërmjet sporteve, duke bashkuar me sukses njerëzit me formime të ndryshme në qytet dhe duke tejkaluar ndarjet etnike. Maratona ilustron përkushtimin e palëkundur të Kumanovës për të festuar shoqërinë shumë etnike e të pasur dhe diversitetin që e karakterizon. Si Bashkia më e madhe në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Kumanova shërben si një shembull i përkryer i diversitetit etnik, me popullsi që përbëhet nga komitetet maqedonase, shqiptare, serbe, rome, turke dhe vllahe.

 

Gara, që u mbajt më 11 nëntor 2023 dhe që përkon me ditën e pavarësisë së Kumanovës, përfshin dy kategori: një maratonë 3km dhe një maratonë 10km. Në mënyrë të veçantë u vu re pjesëmarrja e të ftuarve specialë, e anëtarëve të qendrës rajonale për personat me aftësi të kufizuara “Poraka Nasha” të Kumanovës, të cilët mbështetën kauzën e veçantë të ngjarjes.

 

OJQ-ja e shquar “Center for Intercultural Dialogue” (CID), e dedikuar për më tepër se 16 vjet për të promovuar pranimin ndërkulturor dhe shtetësinë aktive në Maqedoni, meriton njohje të veçantë si organizuesja kryesore e ngjarjes. CID-i, në bashkëpunim me Europe House Kriva Palanka siguroi zhvillimin me sukses të maratonës.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.