Diskutim publik për "Local Youth Councils" në Kavadarci News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

15/11/2023

Diskutim publik për “Local Youth Councils” në Kavadarci

Gjorgji Ristov, Young European Ambassador (YEA) nga Maqedonia e Veriut, organizoi një diskutim publik në Kavadarci (Bashkia e tij) dhe u fokusua te Local Youth Councils. Kjo ngjarje ndodhi pas vizitës së ambasadës Gjermane, lehtësuar nga Europe House (Shkup). Sesioni hodhi një vështrim të përgjithshëm mbi “LIGJIN PËR PJESËMARRJEN E TË RINJVE DHE POLITIKAT E TË RINJVE” me qëllim frymëzimin, udhëzimin dhe lidhjen e Local Youth Councils (LYC) në Kavadarci me popullsinë e re të qytetit. U dha një mundësi të rinjve që të njiheshin me funksionin dhe perspektivën e LYC-së.

 

Gjatë fazës së dytë të ngjarjes, pjesëmarrësit patën mundësinë të propozonin ide që të përfitonin të rinjtë. Ideja më e mirë do të dorëzohej te Këshilli i Kavadarcit, i cili është caktuar që të përgatisë buxhetin për vitin 2024 deri më 15 nëntor. Qëllimi përfundimtar është pranimi dhe zbatimi i kësaj ideje në vitin 2024. Europe House (Shkup) ofroi mbështetje për këtë ngjarje, e cila do t’i vazhdojë diskutimet te LYC-ja.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.