Shtatë ditë, 45 të rinj, 1.540 kilometra, shtatë qytete News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

29/03/2022

Shtatë ditë, 45 të rinj, 1.540 kilometra, shtatë qytete

Pas një jave duke udhëtuar në gjithë rajonin e Ballkanit Perëndimor, për kryerjen e iniciativave vullnetare dhe takimeve në zyrën e degës vendase të RYCO-s, aktivistët e rinj dhe organizatat vullnetare lokale, ROUTE WB6 Caravan përfundoi udhëtimin e saj në Tiranë. Gjatë këtyre shtatë ditëve, 45 të rinj nga rajoni kanë pasur mundësinë të vizitojnë qytete si Bitola, Mostar, Kopaonik, Podgorica, Prishtina dhe Sarajeva, duke mbuluar një total prej 1.540 kilometrash.

 

Nxënësit vullnetarë të ROUTE WB6, gazetarët e rinj të HAJDE dhe Young European Ambassadors bashkojnë forcat për çështjet e përbashkëta rajonale, mbështesin komunitetet lokale dhe thyejnë paragjykimet dhe stereotipet që ende ekzistojnë në rajon. U krijuan gjithashtu klube nxënësish ROUTE WB6 në të gjithë rajonin.

 

The Young European Ambassador nga Banjaluka, Anastasija Đorđa Bosančić, e përshkroi karavanin si një përvojë që me të vërtetë të ndryshon jetën. “Disa gjëra nuk mund të kuptohen ose të përpunohen derisa të shikoni në të gjitha shoqëritë e WB6, të kaloni pak kohë me njerëz që kanë perspektiva dhe prejardhje të ndryshme, dhe sigurisht, derisa të keni guximin të hapni zemrën dhe të guxoni t’i thoni po kësaj aventure të pazakontë dhe të mahnitshme. Dëshira ime e sinqertë është që atmosfera që kemi përjetuar gjatë këtij karavani të përhapet përtej rajonit tonë në të ardhmen e afërt”, u shpreh Anastasija.

Read more

Burimi: RYCO

Fotot nga: RYCO

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.