Sedam dana, 45 mladih, 1.540 kilometara, sedam gradova News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

29/03/2022

Sedam dana, 45 mladih, 1.540 kilometara, sedam gradova

Posle nedjelju dana putovanja širom Zapadnog Balkana, sprovođenja volonterskih inicijativa i sastanaka sa lokalnim ograncima Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO), mladim aktivistima i lokalnim volonterskim organizacijama, Karavan RUTA WB6 završila je svoje putovanje u Tirani. Tokom ovih sedam dana 45 mladih iz regiona imalo je priliku da posjeti Bitolj, Mostar, Kopaonik, Podgoricu, Prištinu i Sarajevo, prešavši ukupno 1.540 kilometara.

 

 

Volonteri RUTE WB6, mladi novinari iz HAJDE i Mladi evropski ambasadori (YEA) udružili su snage da se bore sa zajedničkim regionalnim pitanjima uz istovremeno druženje, podršku lokalnim zajednicama i razbijanje predrasuda i stereotipa koji još uvijek postoje u regionu. Klubovi bivših volontera RUTE WB6 takođe su osnovani širom regiona.

 

 

Mlada evropska ambasadorka iz Banjaluke Anastasija Đorđa Bosančić opisala je Karavan kao markantno životno iskustvo. „Određene stvari se ne mogu razumjeti niti pojmiti dok ne zakoračite u svih šest društava Zapadnog Balkana, provedete neko vrijeme sa vršnjacima koji dolaze iz različitih perspektiva i okruženja, i naravno, dok ne budete dovoljno hrabri da otvorite svoje srce i usudite se da kažete DA ovoj neobičnoj i neverovatnoj avanturi. Moja iskrena želja je da se energija koju smo doživjeli tokom ovog Karavana može proširiti našim regionom u bliskoj budućnosti“, rekla je Anastasija.

Izvor: RYCO

Fotografija: RYCO

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.