Започна кампањата „Заштити се – користи заштитна опрема“ во Србија News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

18/07/2022

Започна кампањата „Заштити се – користи заштитна опрема“ во Србија

„Заштити се – користи заштитна опрема“ е насловот на кампањата која започна со цел подигнување на свеста за важноста на употребата на заштитна опрема при градежните работи, спортови и рекреативни активности. Кампањата е дел од проектот „ЕУ за Србија – поддршка за побезбедни производи“, која започна месецов со ТВ кампања, брендирани автобуси за градски превоз во Белград и билборди во неколку градови ширум Србија.

 

Преку проектот „ЕУ за Србија – поддршка за побезбедни производи“, Европската Унија го поддржува министерството за економија и останатите министерства за хармонизирање на законодавството во Република Србија со тоа во ЕУ; во насока на слободно движење на добра. Заедно со слободата за движење на луѓе, услуги и капитал, оваа е една од основните слободи на кои се заснова Европската Унија. Заеднички пазар е сржта на европска интеграција.

 

Кампањата е втора од неколку медиумски промоции кои ќе бидат спроведени за време на проектот, целејќи кон понатамошно подобрување на процесот на хармонизација и имплементација на неопходни регулативи за интеграција на економијата на Република Србија во единствениот европски пазар.

Прочитај повеќе

Извор: EU Delegation to Serbia

Извор на фотографии: EU Delegation to Serbia

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.