YEAs придонесуваат за Храбар нов медиумски форум News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

23/11/2023

YEAs придонесуваат за Храбар нов медиумски форум

Од 17-ти до 18-ти декември, Младите европски амбасадори (YEAs) од целиот регион на Западен Балкан (WB6) активно учествуваа на динамичниот настан @bravenewmedia. Овој собир обезбеди платформа за младите гласови да се спојат и да ја обликуваат иднината на медиумите. Како дел од #BNMF23, нашите YEAs, претставени од @maja.trajkovic и @arlindhamza, се вклучија во сесија за стратешко планирање. За време на оваа сесија, тие разговараа за мрежата YEA, поврзаноста и врските меѓу нејзините членки и значењето на оваа соработка, како за сегашноста, така и за иднината на регионот. Беше пренесена следнава сеопфатна порака: „Минатото му припаѓа на минатото, сегашноста и иднината ни припаѓаат нам“. Меѓу учесниците од Мрежата YEA беа Кристијан Петро, Тарик Бицо, Арлинд Хамза, Ива Коровиќ, Дмитриј Чурин, Елица Матевска, Станиша Станковиќ, Маја Трајковиќ, Адријана Нијитовиќ и Теодора Цекиќ.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.