YEAs учествуваат на Старфест 2023 News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

23/11/2023

YEAs учествуваат на Старфест 2023

На 15 ноември 2023 година, Младите европски амбасадори (YEAs) од Босна и Херцеговина активно учествуваа на второто издание на Старфест. Старфест е еден од најистакнатите настани во Босна и Херцеговина, посветен на вработувањето на младите. Овогодинешниот собир обедини над 60 компании и невладини организации од Босна и Херцеговина и имаше повеќе од 20 дискусии и работилници. За време на настанот, YEAs дадоа вреден придонес со учество на панел дискусијата насловена „Совети и трикови за развој на кариерата“. Тарик Бичо, член на првата генерација на YEAs, ја претстави мрежата YEA и сподели проникливи совети за младите поединци кои се соочуваат со предизвиците на своето патување за градење кариера. Понатаму, YEAs спроведоа работилница за медиумска и информатичка писменост, проширувајќи ја нивната работилница низ регионот на Западен Балкан. Дополнително, тие имаа можност да ги посетат просториите на проектот ReLOaD2 во UN House во Сараево и да се вклучат во дискусии со претставници на проектот, истражувајќи ги потенцијалните партнерства.  Генерално, YEAs одиграа активна и значајна улога во Старфест 2023 година, придонесувајќи во дискусиите за вработување на младите и развој на кариерата.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.