Отворен повик за учество на новинари на патувања за медиуми 2023/24 News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

3/02/2023

Отворен повик за учество на новинари на патувања за медиуми 2023/24

Проектот „The Pulse of Europe – Media Trips to EU“ („Пулсот на Европа – медиумски патувања во ЕУ“) го објави новиот повик за предлози за учество на новинари во патувања за медиуми кои ќе се организираат во текот на 2023 година и првата половина на 2024 година. Повикот ќе биде отворен во текот на истиот период.

 

Како и во претходниот циклус на имплементација на проекти, поканата е отворена за сите медиуми во Србија; национални, регионални и локални, печатени и електронски медиуми; под услов исполнување на Кодексот за етика (Кодексот за новинари во Србија) и почитување на професионалните и етички стандарди.

 

Проектот организира групни и тематски патувања за медиуми кои вклучуваат позначаен број медиуми, како и индивидуални патувања на кои новинарите патуваат сами; со логистичка поддршка од проектот. Групните медиумски патувања ќе бидат организирани од земјите-членки на ЕУ, државите од Западен Балкан, како и државите од Источното партнерство (Азербејџан, Белорусија, Грузија, Ерменија, Молдавија и Украина) и Велика Британија.

 

Проектот е финансиран од ЕУ, а имплементиран од институтот „Гете“, во соработка со Здружението на независни новинари од Србија и Центарот за културна деконтаминација.

Read more

Извор: The Pulse of Europe project

Извор на фотографии: The Pulse of Europe project

 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.