Кампањата #IDecide/#ЈасОдлучувам ја подигнува свеста за локалните избори во Албанија News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

16/05/2023

Кампањата #IDecide/#ЈасОдлучувам ја подигнува свеста за локалните избори во Албанија

За време на неодамнешните локални избори во Албанија, младите европски амбасадори во Албанија ја продолжија традицијата на кампањата за подигнување свест #IDecide/#ЈасОдлучувам, насочена кон промовирање активно учество во локалните избори. Кампањата успешно беше спроведена во четири града: Корча, Решен, Селеница и Булчица, каде што младите европски амбасадори ги едуцираа луѓето за нивните политички права; потенцирајќи ја важноста од учеството во изборните процеси и охрабрувајќи ги да пријават секаков вид на изборни нерегуларности.

 

За завршување на кампањата, се одржа завршна конференција. Конференцијата беше со фокус на дискусија за заклучоците и препораките за кампањата, анализирајќи ги гласачките трендови за време на изборите и потенцирајќи го влијанието на корупција врз излезеноста на гласачите во демократиите.

Read more

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.