Европски инвеститори присуствуваат на презентација за можности и предности за водење бизнис во Западен Балкан News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

24/11/2022

Европски инвеститори присуствуваат на презентација за можности и предности за водење бизнис во Западен Балкан

На инвестициска конференција Западен Балкан 6 „Western Balkans 6 Investment Conference“, во Љубљана, Регионалниот совет за соработка и Коморскиот инвестициски форум Западен Балкан 6, собраа инвеститори од Австрија, Хрватска, Италија и Словенија, агенции за промоција на инвестиции во Западен Балкан, министерства одговорни за инвестициски политики и промоција, регионални организации и меѓународни финансиски институции.

Конференцијата сподели информации за инвестициската рамка, презентираше можности и предности за водење бизнис во Западен Балкан, прикажа примери од успешни инвестиции во регионот и го поддржа вмрежувањето. Исто така, беа претставени и предностите на регионот на Западен Балкан, во споредба со други инвестициски дестинации, земајќи ги предвид глобалните случувања и приближувањето на синџирите за снабдување.

 

Конференцијата беше дел од имплементацијата на Акцискиот план за заеднички регионален пазар на Западен Балкан, финансиран од ЕУ. Дополнителни информации за Акцискиот план за заеднички регионален пазар на Западен Балкан се достапни на следната врска: https://www.rcc.int/pages/143/common-regional-market.

Извор: RCC

Извор на фотографии: RCC 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.