Evropski investitori su se okupili povodom prezentacije mogućnosti i prednosti poslovanja na Zapadnom Balkanu News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

24/11/2022

Evropski investitori su se okupili povodom prezentacije mogućnosti i prednosti poslovanja na Zapadnom Balkanu

Na Investicionoj konferenciji Zapadnog Balkana 6 u Ljubljani, Savjet za regionalnu saradnju (RCC) i Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana 6 (WBCIF) okupili su investitore iz Austrije, Hrvatske, Italije i Slovenije, kao i agencije za promociju investicija sa Zapadnog Balkana, ministarstva nadležna za investicionu politiku i promociju, regionalne organizacije i međunarodne finansijske institucije.

 

Na konferenciji su se mogle čuti informacije o investicionom okviru, predstavljene su mogućnosti i prednosti poslovanja na Zapadnom Balkanu, prikazivani primjeri uspješnih investicija u regionu, a podržano je i umrežavanje prisutnih. Predstavljene su, takođe, prednosti Zapadnog Balkana u poređenju sa drugim investicionim destinacijama, u svjetlu novih globalnih kretanja i prelivanja lanaca snabdijevanja u susjedne zemlje.

 

Konferencija je bila dio implementacije Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište Zapadnog Balkana (CRM) koji je finansirala Evropska unija. Više informacija o CRM-u može se naći na https://www.rcc.int/pages/143/common-regional-market.

Izvor: RCC

Fotografija: RCC

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.