Investitorët evropianë mblidhen për një prezantim të mundësive dhe avantazheve të të bërit biznes në Ballkanin Perëndimor News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

24/11/2022

Investitorët evropianë mblidhen për një prezantim të mundësive dhe avantazheve të të bërit biznes në Ballkanin Perëndimor

Në Western Balkans 6 Investment Conference, në Lubjanë, Regional Cooperation Council (RCC) dhe Western Balkans 6 Chamber Investment Forum (WBCIF) mblodhi investitorë nga Austria, Kroacia, Italia dhe Sllovenia, agjencitë e promovimit të investimeve në WB, ministritë përgjegjëse për politikat dhe promovimin e investimeve, organizatat rajonale dhe institucionet financiare ndërkombëtare. Konferenca shpërndau informacion për kuadrin e investimeve, prezantoi mundësitë dhe avantazhet e të të bërit biznes në Ballkanin Perëndimor, paraqiti shembuj të investimeve të suksesshme në rajon, dhe mbështeti rrjetëzimin.  Konferenca gjithashtu prezantoi avantazhet e rajonit të Ballkanit Perëndimor në krahasim me destinacionet e tjera të investimit, duke marrë parasysh zhvillimet e reja globale dhe afrimin e zinxhirëve të furnizimit.

 

Konferenca ishte pjesë e vënies në zbatim të Western Balkans Common Regional Market (CRM) Action Plan, të financuar nga Bashkimi Evropian. Më shumë informacion rreth CRM-së mund të gjendet në https://www.rcc.int/pages/143/common-regional-market.

Burimi: RCC

Fotografia: RCC

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.