Young European Ambassadors pjesë e Pride Week 2023 në Mal të zi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

25/10/2023

Young European Ambassadors pjesë e Pride Week 2023 në Mal të zi

Pride week në Mal të zi ishte një event plot ngjarje, me shumë veprimtari të organizuara çdo ditë të javës nga organizata të shumëllojshme si Queer Montenegro, Spektra, Juventas etj. Slogani i (Pride Week) këtë vit është (Vetvendosje). Vetëvendosje për personat trans do të thotë që Mali i Zi garanton vetëvendosje për të gjithë Shtetasit e vetë pavarësisht përkatësive të tyre.

 

Agjenda përfshin veprimtari si: Shfaqe mode për të Drejtat e Njeriut, Panele diskutimi me tema si: E drejta për Vetëvendosje, Kush e ka në dorë Shtetin tonë: Cilësi e kujdesit për shëndetin e personat Trans, stresi që hasin grupet e stigmatizuar, pabarazia etj. Veprimtari  rrjetëzimi si: (Pride Quiz, Drag Shows, Performanca bandash, Parti me Dj etj dhe veprimtaria kryesor: Montenegro Pride

 

Ambasadorët tanë të Rinj Evropian luajnë role jetësor në shumë prej tyre për të mos thënë të gjitha.

 

Young European Ambassador Enes Pucurica ishte organizatori kryesor i Montenegro Pride 2023 “(Pride week) këtij viti kishte të bënte me vetëvendosjen, pasi nënkupton të drejtën e çdo personi për të përcaktuar identitetin e vet gjë që nuk duhet të jetë privilegj i në numri të vogël personash. Të qenit në Queer Montenegro si organizatori kryesor i Montenegro Pride në partneritet me organizata vendore ishte një eksperiencë e mrekullueshme. U desh shumë punë por duke parë se si njerëzit po gëzonin dhe festonin ditë e tyre na jep ndjesinë e një arritjeje të madhe dhe besimi në Komunitetin tone.“ thotë Enes.

 

Nëntë Young European Ambassadors morën pjesë në Montenegro Pride week duke përfshirë Vojin Cetkovic, Enes Pucurica, Valentina Ostojic, Dado Dervanovic, Bojana Maras, Ivana Sreckovic, Matia Prenkocevic, Stefan Vukmanovic dhe Andjela Radulovic.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.