YEA-të marrin pjesë në një konferencë për vështirësitë dhe mundësitë e marrëdhënieve mes BE-së dhe Ballkanit Perëndimor, në Danimarkë. News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

3/02/2023

YEA-të marrin pjesë në një konferencë për vështirësitë dhe mundësitë e marrëdhënieve mes BE-së dhe Ballkanit Perëndimor, në Danimarkë.

Grupi Këshillues i Politikave të Ballkanit në Evropë (BiEPAG) dhe Fondi Evropian për Ballkanin (EFB), në bashkëpunim me Shoqërinë Daneze për Politikën e Jashtme dhe tri parti kryesore politike daneze – Social Demokratët, Partia Liberale dhe e Majta e Gjelbër, i mirëpritën pjesëmarrësit në konferencën që zgjati gjithë ditën, në Parlamentin Danez, më 25 janar 2023.

 

Diskutimi, që ngjalli mjaft vëmendje dhe pati një publik prej rreth 100 pjesëmarrësish, u përqendrua kryesisht te zhvillimet e fundit dhe vështirësitë aktuale të marrëdhënies midis BE-së dhe shteteve të Ballkanit Perëndimor që aspirojnë të aderojnë në BE.

 

Në qendër të debatit ishin mundësitë dhe pengesat për përparimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor drejt aderimit në BE, nëpërmjet një dialogu midis politikëbërësve, aktivistëve dhe analistëve nga Danimarka, BE-ja dhe Ballkani Perëndimor dhe si të bëhet më i prekshëm procesi i integrimit të Ballkanit Perëndimor, duke e afruar rajonin me BE-në, dhe si mund ta mbështesë Danimarka procesin.

 

Konferenca u ndoq dhe nga  Ambasadori I Ri Evropian (YEA) Ivan Durgutov, që ishte pjesë e panelit‘Sfidat e besimit dhe transformimit në Ballkanin Perëndimor’. Paneli përfshinte të rinj që trajtuan vështirësitë e angazhimit dhe përfshirjes së të rinjve në marrëdhëniet Ballkan Perëndimor-BE.

Fotografitë: Biepag

Burimi: Biepag

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.