YEA učestvuje na konferenciji o izazovima i mogućnostima odnosa EU i Zapadnog Balkana u Danskoj News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

3/02/2023

YEA učestvuje na konferenciji o izazovima i mogućnostima odnosa EU i Zapadnog Balkana u Danskoj

Savjetodavna grupa za politiku Balkana u Evropi (BiEPAG) i Evropski fond za Balkan (EFB), u saradnji sa Danskim spoljnopolitičkim društvom i tri ključne danske političke partije – Socijaldemokratama, Liberalnom partijom i Zelenom ljevicom, bili su domaćini cjelodnevne konferencije u danskom parlamentu 25. januara 2023.

 

Diskusija, koja je izazvala veliko interesovanje i imala je oko 100 učesnika, uglavnom je bila fokusirana na nedavna dešavanja i sadašnje izazove u odnosima između EU i zemalja na Zapadnom Balkanu koje teže članstvu.

 

U središtu debate bile su mogućnosti i izazovi za zemlje Zapadnog Balkana ka napretku u pristupanju EU kroz dijalog između kreatora politike, aktivista i analitičara iz Danske, EU i Zapadnog Balkana, kao i to kako da se proces integracije Zapadnog Balkana učini opipljivijm, približavajući region EU i kako Danska može podržati proces.

 

Konferenciji je prisustvovao i mladi evropski ambasador (YEA) Ivan Durgutov, koji je bio učesnik panela „Izazovi povjerenja i transformacije na Zapadnom Balkanu“. Panel je uključivao mlade ljude koji su se bavili izazovima angažovanja mladih i uključivanja u odnose Zapadnog Balkana i EU.

Fotografija: Biepag

Izvor: Biepag

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.