Evenimenti YEA Debate Club në World AIDS Day në Shkup News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

15/12/2022

Evenimenti YEA Debate Club në World AIDS Day në Shkup

Në nismën e Mila Mladenova, një studente mjekësie dhe Young European Ambassador (YEA) nga Maqedonia e Veriut, Europe House në Shkup organizoi një diskutim më 1 dhjetor për World AIDS day. Qëllimi këtij diskutimi ishte të rriste ndërgjegjësimin për HIV-in/SIDA-n duke ofruar informacion praktik dhe të bazuar te faktet rreth temës, si dhe të ndihmonte me thyerjen e stigmës së njerëzve që jetojnë me HIV/SIDA.

 

Folësit përfshinin ambasadorin e BE-së në Maqedoninë e Veriut, David Geer, mjekët dhe përfaqësuesit e shoqërisë civile, që ndanë të gjithë me pjesëmarrësit informacion të dobishëm rreth HIV-it, SIDA-s, diagnozës, parandalimit, trajtimit, aktiviteteve studentore, projekteve për HIV-in/SIDA-n, punës sociale me njerëzit që kanë rezultuar pozitiv me HIV, sfidat, nevojat e tyre dhe masat që duhen marrë për të përmirësuar statusin e njerëzve që jetojnë me HIV/SIDA.

 

World AIDS Day ishte dita e parë botërore e shëndetit dhe që nga viti 1988, çdo vit më 1 dhjetor bota bashkohet në betejën për t’i dhënë fund epidemisë së SIDA-s. World AIDS Day i ofron botës mundësinë jo vetëm për të vajtuar dhe përkujtuar ata që kanë humbur jetën nga kjo sëmundje, por edhe për të rritur ndërgjegjësimin për nevojën e vazhduar për parandalimin dhe edukimin, uljen e stigmës dhe të kuptuarit më të mirë të mënyrës se si SIDA vazhdon të ndikojë te shëndeti publik në të gjithë globin.

 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.