Delegacioni i Bashkimit Evropian në Shqipëri nis „Track the Truth“ (Zbulo të vërtetën), një fushatë iniciativë për të rritur ndërgjegjësimin për keqinformimin. News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

10/02/2023

Delegacioni i Bashkimit Evropian në Shqipëri nis „Track the Truth“ (Zbulo të vërtetën), një fushatë iniciativë për të rritur ndërgjegjësimin për keqinformimin.

„Track the Truth“ lindi si thirrje nga Delegacioni i Bashkimit Evropian në Shqipëri për të luftuar bashkarisht perceptimet e shtrembëruara të realitetit. Kjo fushatë ndërgjegjësimi e dedikuar keqinformimit dhe çinformimit e ka nisur tashmë rrugëtimin e saj të martën, më 31 Janar, me inaugurimin e një instalacioni unik në Sheshin Skënderbej, pranë Muzeut Historik Kombëtar. Bëhet fjalë për një tunel grafik, të mbuluar me keqinformime dhe në dukje me mesazhe provokuese, që ju fton të zbuloni të vërtetat e fshehura pas secilës prej tyre.

 

Qytetarët, kontrolluesit e fakteve dhe profesionistët e medias ftohen të reflektojnë për impaktin e keqinformimit duke ecur përmes këtij tuneli të gjatë nëntë metra, i veshur nga brenda me mesazhe të vërteta, të shtrembëruara në mënyrë grafikë që të ngjajnë me disa nga gënjeshtrat më të njohura për Covid-19-n, luftën në Ukrainë ose çështjet e ndryshimit klimatik. Tuneli është i pajisur më një kod QR që ju lidh me një faqe interneti ku shpjegohen mesazhet në fjalë, falë informacionit të verifikuar dhe objektiv. E njëjta platformë ofron dhe disa ndihma se si të pikasen përmbajtjet keqinformuese.

Fotografitë: EU Delegation to Albania

Burimi: EU Delegation to Albania

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.