Task-forca për dezinformimin në lidhje me luftën në Ukrainë News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

11/03/2022

Task-forca për dezinformimin në lidhje me luftën në Ukrainë

Një task-forcë e re do të mbledhë dhe analizojë materiale për të ndihmuar në kuptimin e prirjeve të dezinformimit në lidhje me luftën në Ukrainë. Task-forca do të fokusohet në dezinformimin në vendet e BE-së dhe EEA-së, si dhe në Ballkanin Perëndimor, duke mbledhur dhe renditur materialet përkatëse si kontrolli i fakteve, hetimet, analizat e shpejta dhe kërkimet mbi fushatat e dezinformimit, si dhe iniciativat për edukimin e medias. Task-forca synon gjithashtu të identifikojë grupet e të dhënave të nevojshme për të kuptuar fushatat e dezinformimit.

 

The European Digital Media Observatory (EDMO) ka publikuar tashmë një listë të përditësuar (list) rregullisht në internet me dezinformime në lidhje me luftën. Materiale të tilla mund të informojnë politikëbërësit, përfshirë Komisionin Evropian, për të ndihmuar në kuptimin e fenomenit të dezinformimit dhe për të kontribuar në një proces vendimmarrjeje të bazuar në prova për luftën në Ukrainë.

 

Anëtarët e grupit të punës do të bashkëpunojnë me qendrat kombëtare dhe rajonale të EDMO-së, projektet e mediave online në shkallë të vogël dhe aktorë të tjerë përkatës në të gjithë Evropën.

Lexoni më shumë

Burimi: EDMO

Fotot nga: EDMO

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.