Radna grupa za dezinformacije o ratu u Ukrajini News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

11/03/2022

Radna grupa za dezinformacije o ratu u Ukrajini

Nova radna grupa će prikupiti i analizirati materijale kako bi pomogla u razumijevanju dezinformacionih trendova u vezi sa ratom u Ukrajini. Radna grupa će se usredsrijediti na dezinformacije u zemljama EU i EEA, kao i Zapadnog Balkana, prikupljajući i sortirajući bitne materijale kao što su provjere činjenica, istrage, brze analize i istraživanja kampanja dezinformacija, kao i inicijative za medijsku pismenost. Radna grupa takođe ima za cilj da identifikuje skupove podataka potrebnih za razumijevanje kampanja dezinformacija.

 

Evropska opservatorija za digitalne medije (EDMO) već je objavila redovno ažuriranu listu onlajn materijala sa dezinformacijama u vezi sa ratom. Takvi spiskovi mogu da posluže kao izvor informacija tvorcima politika, uključujući tu i Evropsku komisiju, da im pomognu u razumijevanju fenomena dezinformacija i doprinesu procesu donošenja odluka o ratu u Ukrajini zasnovanih na činjenicama.

 

Članovi radne grupe sarađivaće sa nacionalnim i regionalnim EDMO centrima, malim onlajn medijskim projektima i drugim bitnim akterima širom Evrope.

Saznajte više

Izvor: EDMO

Fotografija: EDMO

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.