Zhvillohet java e dytë e Open Days për YEA-të në Ballkanin Perëndimor News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

1/07/2022

Zhvillohet java e dytë e Open Days për YEA-të në Ballkanin Perëndimor

Edhe javën e kaluar u zhvilluan disa Open Days për promovimin e thirrjes së re për Young European Ambassadors (YEA), ku YEA-të prezantuan rrjetin e tyre në Kosovë, Bosnje dhe Hercegovinë, Maqedoninë e Veriut dhe Serbi.

 

Më 9 qershor, YEA-të nga Bosnja dhe Hercegovina organizuan YEA Open Days në Europe House në Sarajevë. Nëpërmjet një bashkëpunimi të suksesshëm me Delegacionin e BE-së në Bosnje dhe Hercegovinë, eventi përfshiu prezantimin e YEA-ve, kremtimin e 35 vjetorit të programit Erasmus, por edhe një diskutim të gjallë me Ambasadorin Johann Sattler. Për më tepër, rreth 50 të rinj fituan çmime në provimin për YEA-të dhe kaluan bukur duke takuar miq të rinj.

 

Më 10 qershor, YEA-të nga Kosova organizuan ditët e hapura të YEA-ve në Europe House në Prishtinë. Me këtë rast, YEA-të dhe Delegacioni i BE-së organizuan një diskutim të hapur për Ambasadorin e BE-së në Kosovë, Tomáš Szunyog, YEA-të dhe të rinjtë që ishin mbledhur. Java përfundoi me Stumica and Niš Open Days, ku YEA-të u takuan me kolegët e tyre dhe i ftuan ata t’i bashkohen rrjetit duke u bërë gjenerata e tretë e YEA-ve 2022.

 

Platforma YEA është një rrjet krijues i aktivistëve të rinj nga i gjithë Ballkani Perëndimor (Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Serbia). YEA-të kanë formime të ndryshme, por të gjithë ndajnë një vizion të përbashkët: bashkimin e Ballkanit Perëndimor  në diversitet. Ata mësojnë për njëri-tjetrin dhe BE-në së bashku, ndjekin projekte krijuese, fitojnë aftësi të reja, lidhen përmes rrjeteve sociale dhe organizojnë veprimtari frymëzuese – gjithmonë të shtyrë nga ideja se aktivizmi tek të rinjtë është forca më e fuqishme e ndryshimit social.

 

Qëllimet e rrjetit përfshijnë: ndarjen e vlerave të BE-së; shtimin e ndërgjegjësimit për bashkëpunimin e BE-së me partnerët e saj të Ballkanit Perëndimor; paraqitjen e rezultateve konkrete të këtij bashkëpunimi; kontributin në dialogun politik mbi tema të ndryshme dhe shtimin e aktivizmit civil.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.