Njihuni me 17 Supershkollat e Përzgjedhura të Shqipërisë News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

27/01/2023

Njihuni me 17 Supershkollat e Përzgjedhura të Shqipërisë

Zyra Rajonale për Bashkëpunimin Rinor (RYCO) në bashkëpunim me Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) organizuan më datën 25 janar 2023, në Tiranë, eventin prezantues “Njihuni me Supershkollat e Shqipërisë” në kuadër të Programit të Shkëmbimit të Supershkollave. Takimi mblodhi 17 shkolla të mesme nga Shqipëria që kishin marrë çmim, të përfaqësuara nga drejtorët dhe mësuesit e ngarkuar me koordinimin e shkëmbimeve rajonale të së ardhmes, jo vetëm për t’u takuar me njëri-tjetrin por edhe për të qenë pjesë e një lëvizjeje domethënëse si nënshkrimi i Marrëveshjeve të Partneritetit.

 

Në aktivitet mori pjesë Sh.S, Znj. Evis Kushi, Ministre e Arsimit dhe Sportit. Christiane Hohmann, Ambasadore e Bashkimit Evropian në Shqipëri, Z. Martin Karl Zickendraht, Sekretar i Parë Përgjegjës i Seksionit të Kulturës dhe Shtypit në Ambasadën Gjermane dhe Znj. Alba Brojka, Kryetare e Degës Lokale të RYCO-s në Shqipëri.

 

Ambasadorja Christiane Hohmann deklaroi se Bashkimi Evropian është shumë krenar që e mbështet këtë projekt. „Jemi shumë të kënaqur që në rajon do të ketë përherë e më shumë Supershkolla. Këtë projekt e shohim si pjesë të objektivit tonë më të gjerë për të mbështetur angazhimin e të rinjve dhe bashkëpunimin dhe pajtimin rajonal. BE do të vijojë të vërë në qendër të bashkëpunimit tonë me Ballkanin Perëndimor të rinjtë dhe fëmijët.“ – theksoi më tej ambasadori.

 

Vënia në zbatim e projekteve do të ndahet në dy raunde: Raundi i parë i shkëmbimeve do të ndodhë nga prilli në qershor 2023, ndërsa raundi i dytë – nga Gushti në tetor 2023. Çdo shkollë do të shkëmbejë vizita më shkollën partnere, që do të zgjasin deri në 7 ditë, me një grup prej jo më shumë se 12 nxënësish dhe 1-2 mësuesish. Nëpërmjet kësaj skeme shkëmbimi, nxënësit dhe mësuesit do të kenë mundësinë të udhëtojnë dhe t’u prezantojnë veten, shkollat dhe zakonet e tyre mikpritësve të tyre, dhe të mësojnë gjëra të reja për komunitetet në zona të ndryshme të rajonit tonë.

Lexoni më shumë (Read more)

Fotografitë: RYCO

Burimi: RYCO

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.