Fushata MADE OF US mbërrin sot në Serbi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

17/05/2023

Fushata MADE OF US mbërrin sot në Serbi

Made of Us – një fushatë “rrugëtimi BE-Ballkani Perëndimor”, e financuar nga Bashkimi Evropian dhe e sjellë për ju nga WeBalkans mbërrin këtë javë në Serbi. Kjo fushatë ndërgjegjësimi synon të promovojë në imazh pozitiv të BE-së te njerëzit në Ballkanin Perëndimor, dhe anasjelltas. Protagonistët e saj janë 12 vlogerë të rinj nga BE-ja dhe Ballkani Perëndimor që udhëtojnë nëpër rajon në çifte. Secili çift i bën të njohura përvojat e veta përgjatë rrugëtimit duke krijuar përmbajtjet e tyre online.

 

Zyra e Bashkimit Evropian në Serbi zhvilloi sot një drekë me median për të çelur rrugëtimin në Kosovë. Znj. Plamena Halacheva, Zëvendës kryetarja e delegacionit të BE-së në Serbi mirëpriti vlogerët.

 

Vlogerët, Jelena Radovanović (fluorescentni_producent) nga Serbia dhe Joshua Steib (joshua.steib) nga Gjermania nisin sot udhëtimin e tyre. Ata do të udhëtojnë për plot shtatë ditë midis datave 16 prill dhe 22 maj, duke shpalosur të mirat që ofron Serbia, si dhe investimet e BE-së në rajon. Itinerari përfshin vizita në vendndodhje të ndryshme duke përfshirë projekte të lidhura me teknologjinë, kulturën dhe shëndetësinë të mbështetura nga BE-ja. Midis projekteve të financuara nga BE-ja, ata do të vizitojnë dhe Anoris, një kompani që ka shpikur një “smart glove” për të mbështetur individët me probleme të shikimit, BioSense Institute, që ka bërë disa shpikje duke përfshirë edhe një robot që ndihmon në bujqësi dhe një projekt në qytetin e Ruma-ës që ndihmon të rinjtë në zhvillimin profesional dhe prodhimin e ushqimit të shëndetshëm.

 

Fushata nisi më 18 prill dhe do të vijojë deri më 30 maj, dhe çdo javë do t’i kushtohet te një nga partnerëve të WB6-s. Vlogerët do të vizitojnë gjithsej 18 projekte të mbështetura nga BE-ja, do të përshkojnë 6000 km me autovetura dhe do të takojnë personalitete vendase interesante dhe frymëzuese përgjatë rrugës, ndërkohë që do të shfaqin gjithë peizazhet natyrore, vendndodhjet e jashtëzakonshme me interes për t’u vizituar dhe trashëgiminë unike kulturore të Ballkanit Perëndimor. Dymbëdhjetë vlogerët do t’i regjistrojnë përvojat e tyre nëpërmjet pajisjeve të tyre personale dhe kanaleve të medias sociale, duke e kthyer udhëtimin e tyre në përmbajtje me cilësi të lartë rrjeti dhe mediash sociale, me foto dhe video që do të shpërndahen nëpër kanalet e WeBalkans.

Lexoni më shumë (Read more)

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.