MADE OF US kampanja danas stiže u Srbiju News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

17/05/2023

MADE OF US kampanja danas stiže u Srbiju

“Made of Us – Kampanja Putovanje EU-Zapadni Balkan“, koju finansira EU i koju vam donosi WeBalkans, nastavlja se ove nedjelje u Srbiji. Ova kampanja podizanja svijesti ima za cilj da promoviše pozitivnu sliku o EU ljudima na Zapadnom Balkanu, i obrnuto. Njeni protagonisti su 12 mladih vlogera iz EU i Zapadnog Balkana koji putuju po regionu u parovima. Svaki od parova usput dijeli svoja iskustva kreirajući sopstveni onlajn sadržaj.

 

Delegacija EU u Srbiji priredila je danas medijski ručak na kome je najavljen početak putovanja u Srbiju. Dobrodošlicu vlogerima poželela je Plamena Halačeva, zamjenica šefa Delegacije EU u Srbiji.

 

Vlogeri Jelena Radovanović (fluorescentni_producent) iz Srbije i Džošua Štajb (joshua.steib) iz Njemačke danas su krenuli na put. Oni će biti na putu ukupno sedam dana između 16. i 22. maja, prikazujući najbolje od Srbije, kao i ulaganja EU u regionu. Njihov itinerar uključuje posjete raznim lokacijama, uključujući tehnološke, kulturne i projekte u vezi sa zdravljem koje podržava EU. Među projektima koje finansira EU koje će posetiti su Anoris, kompanija koja je izmislila „pametnu rukavicu“ za podršku osobama sa oštećenim vidom, Institut BioSense, koji je napravio nekoliko izuma, uključujući robota koji pomaže u poljoprivredi, i projekat u gradu Rumi koja pomaže mladima u profesionalnom razvoju i proizvodnji zdrave hrane.

 

Kampanja je počela 18. aprila i nastaviće se do 30. maja, pri čemu se svake nedjelje fokusira na jednog od partnera WB6. Vlogeri će pokriti ukupno 18 projekata koje podržava EU, 6000 km automobilom, i usput će se susresti sa zanimljivim i inspirativnim lokalnim ličnostima, sve vrijeme pokazujući prirodne pejzaže, izuzetne znamenitosti i jedinstveno kulturno nasljeđe koje Zapadni Balkan može da ponudi. Dvanaest vlogera će zabilježiti svoja iskustva koristeći sopstvenu opremu i kanale društvenih medija, prevodeći putovanje u visokokvalitetne društvene medije i veb sadržaj, fotografije i video zapise, koji će biti distribuirani na kanalima WeBalkans-a.

Read more

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.