Indeksi i sigurisë së gazetarëve: Mali i Zi i treti në rajon News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

21/12/2022

Indeksi i sigurisë së gazetarëve: Mali i Zi i treti në rajon

Mali i Zi u rendit i treti në rajon në Journalists’ Safety Index, me 3.40 pikë, pas Maqedonisë së Veriut (3.95) dhe Kroacisë (3.73). Krahasuar me vitin e kaluar, renditja për Malin e Zi ka rënë ndjeshëm (zbritur nga 3.59), kryesisht për shkak të numrit rekord të sulmeve ndaj gazetarëve. Kjo u shpjegua në prezantimin e Journalist Safety Index of Montenegro for 2021, që u mbajt në Europe House, si pjesë e panelit të “The Role of Independent Media in a Democratic Society”, organizuar nga Ambasada e Republikës Çeke në Podgoricë.

 

Western Balkan Journalist Safety Index është një mekanizëm që mat dhe monitoron ndryshimet e mjedisit social dhe politik, që kanë një ndikim të drejtpërdrejtë ose të tërthortë te siguria e gazetarëve dhe profesionistëve të medias gjatë ushtrimit të profesionit të tyre, dhe përbëhet nga katër njësi të veçanta që pasqyrojnë imazhin e përgjithshëm të sigurisë së gazetarëve. Mali i Zi mori vlerësimet më të dobëta në kategorinë Real Security dhe shënoi edhe rënien më të madhe në renditje për vitin 2021, nga 3.58 në 3.20. Për këtë kontribuoi kryesisht numri rekord i sulmeve, kërcënimeve dhe presioneve ndaj gazetarëve.

Lexoni më shumë (Read more)

Burimi: Europe House Podgorica

Fotografia: Europe House Podgorica

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.