Eventi prezanton nismat për të mbështetur lidhjen dhe transportin në Ballkanin Perëndimor News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

8/06/2022

Eventi prezanton nismat për të mbështetur lidhjen dhe transportin në Ballkanin Perëndimor

Më 27 maj, një event virtual i përbashkët i financuar nga BE-ja u organizua nga Technical Assistance to Connectivity në Ballkanin Perëndimor (CONNECTA) dhe Transport Community Permanent Secretariat, për të ndarë objektivat, qasjet strategjike dhe rezultatet e mundshme. Eventi mblodhi së bashku përfaqësues nga Ballkani Perëndimor, EU Delegations dhe institucionet financiare ndërkombëtare.

 

CONNECTA së fundmi ka filluar 3 nën-projekte rajonale duke ofruar ndihmë teknike. Një nga projektet fokusohet në vendosjen e lëvizshmërisë inteligjente dhe të qëndrueshme në Ballkanin Perëndimor. Projekti i dytë mbështet përgatitjen e dokumentacioneve teknike për modernizimin dhe përmirësimin e kapacitetit të infrastrukturës të pikave të përzgjedhura të kalimit kufitar rrugor të zgjeruar të Trans-European Network for Transport (TEN-T) në Ballkanin Perëndimor. Projekti i tretë ndihmon me përgatitjen e strategjive kombëtare të Intelligent Transport Systems për Shqipërinë, Bosnje dhe Hercegovinën, Kosovën dhe Malin e Zi dhe vendosjen e qendrave të menaxhimit të trafikut rrugor në Bosnje dhe Hercegovinë dhe Kosovë.

 

CONNECTA është një kontratë për ndihmë teknike e financuar nga BE-ja, e cila ka si qëllimi të ndihmojë në zhvillimin dhe plotësimin e rrjeteve thelbësore të transportit dhe energjisë në rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe të mbështesë Digital Agenda për Ballkanin Perëndimor në përputhje me strategjinë e Ballkanit Perëndimor.

Lexoni më shumë)

Burimi: WBIF

Fotot nga: WBIF

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.