BE mbështet the first International Prosciutto Fair në Malin e zi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

25/07/2022

BE mbështet the first International Prosciutto Fair në Malin e zi

The first International Prosciutto Fair në Malin e Zi, MESAP 2022, u organizua më 14 dhe 15 korrik në sheshin Dvorski, në Cetinje, me mbështetjen financiare të partnerëve duke përfshirë dhe Bashkimin Evropian në Malin e Zi. Shtatëmbëdhjetë ekspozues nga Mali i Zi, vendet e rajoni dhe më gjerë, prezantuan produktet e tyre duke u dhënë mundësinë vizitorëve të shijojnë gatime të shijshme të mishit falas.

 

Përveç promovimit të proshutës, organizatorët kishin organizuar lojëra duke ofruar çmime për vizitorët, një konkurs për stendën e dekoruar më bukur dhe një koncert me artistët më të njohur vendas e të huaj si Jelena Tomašević dhe Kaliopa.

 

Panairi, pati  edhe një karakter edukativ. Profesorë dhe pedagogë të shkëlqyer, Director of the Cluster of Croatian Prosciutto, Ante Madir, dhe Profesor Vladimir Tomović nga Universiteti i Novi Sad, treguan procesin e prodhimit të proshutës.

 

Përveç Bashkimit Evropian në Malin e Zi, the first International Prosciutto Fair në Malin e Zi, MESAP 2022, u mbështet edhe nga Montenegrin Prosciutto Cluster, the Tourism Organisation Prijestonica Cetinje, the Old Royal Capital Cetinje, the Ministry of Agriculture, Forestry, and Water Management, the Ministry of Economic Development and Tourism, the Chamber of Commerce of Montenegro, dhe Kompania Mtel Imate Prijatelje.

(lexo më shumë)

Burimi: Europe House Montenegro

Fotot nga: Europe House Montenegro

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.