EU podržala prvi Međunarodni sajam pršuta u Crnoj Gori News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

25/07/2022

EU podržala prvi Međunarodni sajam pršuta u Crnoj Gori

Prvi Međunarodni sajam pršuta u Crnoj Gori – MESAP 2022 – organizovan je 14. i 15. jula na Dvorskom trgu na Cetinju, uz finansijsku podršku partnera, uključujući i Evropsku uniju u Crnoj Gori. Svoje proizvode predstavilo je sedamnaest izlagača iz Crne Gore, zemalja regiona i šire, što je posjetiocima dalo priliku da uživaju u besplatnoj degustaciji suhomesnatih specijaliteta.

 

Osim promocije pršuta, organizovane su i nagradne igre za posjetioce, takmičenje za najljepše uređen štand i koncerti popularnih lokalnih i regionalnih zvijezda kao što su Jelena Tomašević i ženski vokalni sastav Kaliope.

 

Sajam je imao i obrazovni karakter. Ugledni profesori i predavači, direktor Klastera hrvatskog pršuta Ante Madir i profesor Vladimir Tomović sa Univerziteta u Novom Sadu uveli su slušaoce u proces proizvodnje pršuta.

 

Pored Evropske unije u Crnoj Gori, prvi Međunarodni sajam pršuta MESAP 2022. podržali su i Klaster crnogorskog pršuta, Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, Stara kraljevska prijestonica Cetinje, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, Privredna komora Crne Gore i kompanija Mtel imate prijatelje.

Saznajte više

Izvor: Europe House Montenegro

Fotografija: Europe House Montenegro

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.