Ekspozitë e mbështetjes së BE-së për transportin në Serbi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

15/04/2022

Ekspozitë e mbështetjes së BE-së për transportin në Serbi

Në ambientet e Qendrës së Informacionit të BE-së në Nish po zhvillohet ekspozita me titull “Mbështetja e BE-së për sektorin e transportit në Serbi” si një mënyrë për t’i afruar qytetarët e Nishit me prioritetet e zhvillimit të Serbisë në sektorin e transportit. Ekspozita paraqet projektet kryesore të investimeve si reforma e trafikut rrugor, prezantimi i praktikave moderne dhe kosto efektive të mirëmbajtjes së infrastrukturës, si dhe mbështetja për sigurinë rrugore.

 

Ekspozita vjen si rrjedhojë e lidhjes së marrëveshjes së bashkëpunimit ndërmjet Bankës Evropiane të Investimeve (EIB) dhe qytetit të Nishit të nënshkruar në fillim të vitit për financimin e zhvillimit të një plani të qëndrueshëm të transportit publik. Marrëveshja krijon kushte për prezantimin e një sistemi transporti më efikas, si dhe heqjen e trafikut të mallrave nga korridori hekurudhor ndërqytetës.

 

Nisma ndërmerret në kuadër të paketës së investimeve prej 3.2 miliardë eurosh të Komisionit Evropian në mbështetje të 21 projekteve të ndërlidhjes së transportit, digjitale, klimës dhe energjisë në Ballkanin Perëndimor. Kjo është paketa e parë e madhe e projekteve në kuadër të Planit ambicioz Ekonomik dhe të Investimeve të BE-së për Ballkanin Perëndimor 2021-2027. Ajo u jep qytetarëve të Nishit mundësinë të mësojnë më shumë rreth investimeve të planifikuara të BE-së përgjatë Korridorit X rrugor dhe hekurudhor, modernizimin e linjave hekurudhore Beograd-Nish dhe Nish-Preshevë-Dimitrovgrad, bypass-in e Nishit të parashikuar prej kohësh dhe punimet për modernizimin e infrastrukturës së rrugëve ujore të brendshme në Serbi.

Foto nga: WBIF

Burimi: WBIF

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.