Izložba o podršci koju EU pruža transportu u Srbiji News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

15/04/2022

Izložba o podršci koju EU pruža transportu u Srbiji

Kako bi se građani Niša upoznali sa razvojnim prioritetima Srbije u sektoru saobraćaja, u prostorijama EU Info kutka u Nišu održava se izložba pod nazivom „EU podrška sektoru saobraćaja u Srbiji“. Na izložbi su predstavljeni glavni investicioni projekti kao što su reforma drumskog saobraćaja, uvođenje savremenih i ekonomičnih praksi održavanja infrastrukture i podrška bezbjednosti na putu.

 

Izložba se realizuje nakon što je Evropska investiciona banka (EIB) početkom godine potpisala ugovor o saradnji sa gradom Nišom u cilju finansiranja izrade plana održivog javnog prevoza. Sporazumom se stvaraju uslovi za uvođenje efikasnijeg transportnog sistema, kao i za uklanjanje teretnog saobraćaja sa međugradskog željezničkog koridora.

 

Ova inicijativa je dio investicionog paketa Evropske komisije vrijednog 3,2 milijarde eura za podršku 21 projektu saobraćajne, digitalne, klimatske i energetske povezanosti na Zapadnom Balkanu. Ovo je prvi veliki paket projekata u okviru ambicioznog Ekonomskog i investicionog plana EU za Zapadni Balkan 2021-2027. Ovaj projekat građanima Niša pruža priliku da saznaju više o planiranim investicijama EU duž drumskog i željezničkog Koridora 10, modernizaciji pruga Beograd-Niš i Niš-Preševo-Dimitrovgrad, dugo najavljivanoj obilaznici oko Niša i radovima na modernizaciji infrastrukture unutrašnjih plovnih puteva u Srbiji.

Fotografija: WBIF

Izvor: WBIF

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.