BE-ja rrit kapacitetin e BiH Agency for Medicinal Products and Medical Medical Devices duke dhuruar pajisje IT News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

14/12/2022

BE-ja rrit kapacitetin e BiH Agency for Medicinal Products and Medical Medical Devices duke dhuruar pajisje IT

Si pjesë e mbështetjes së vazhduar të BE-së për shëndetësinë në Bosnjë dhe Hercegovinë, Zyra e BE-së në BH i shpërndau pajisje IT me vlerë rreth 20,000 euro BiH Agency for Medicinal Products and Medical Devices. Për punën e përditshme të Agjencisë, Bashkimi Evropian siguroi pesë PC, 11 monitorë të mëdhenj, dy printerë multifunksionalë me lazer dhe nëntë laptopë. Këto pajisje do të rrisin kapacitetin e Agjencisë, që është përgjegjëse për sigurimin e produkteve dhe pajisjeve mjekësore të sigurta e me cilësi të lartë për përdorim njerëzor dhe për ngritjen e një sistemi funksional për rregullimin e produkteve medicinale, në përputhje me standardet ndërkombëtare.

 

Pajisjet e dhuruara do t’i japin një pamje më të qartë të diagramave të analizave të ndërlikuara të laboratorit dhe të numrit të madh të të dhënave, por gjithashtu do të lehtësojnë lëvizshmërinë më të madhe të punonjësve dhe vazhdimësinë e biznesit në kushte emergjente.

 

Gjatë pandemisë, donatori që i ka ofruar mbështetjen më të madhe BH-së ka qenë BE-ja, duke dhuruar më shumë se 20 milionë euro për sigurimin e pajisjeve mjekësore, vaksinave dhe pajisjeve të zinxhirit të ftohtë të cilësisë së lartë për ruajtjen e vaksinave. BE-ja gjithashtu ka siguruar më shumë se 75 milionë euro për rimëkëmbjen pas pandemisë.

Lexoni më shumë (Read more)

Fotografia: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Burimi: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.