BE-ja nis projektin me vlerë 10 milionë euro për të fuqizuar shëndetësinë në Bosnjë dhe Hercegovinë News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

14/12/2022

BE-ja nis projektin me vlerë 10 milionë euro për të fuqizuar shëndetësinë në Bosnjë dhe Hercegovinë

Më 13 dhjetor, Zyra e BE-së në BH njoftoi nisjen e një projekti me vlerë 10 milionë euro për të fuqizuar shëndetësinë parandaluese dhe parësore në Bosnjë dhe Hercegovinë. Ky projekt është pjesë e mbështetjes së vazhduar të BE-së ndaj sektorit të shëndetësisë në Bosnjë dhe Hercegovinë dhe do të vihet në zbatim nga Unicef-i, World Health Organisation, dhe World Bank.

 

Përgjatë katër viteve të ardhshme, projekti EU Support to Health Sector Reform në Bosnjë dhe Herzegovinë do të përqendrohet te mbështetja e reformave të shëndetit parësor dhe rritjes së kapacitetit për sektorin e shëndetësisë së BH-së. Gjithashtu, do të kontribuojë për zhvillimin e politikave për të ngritur nivelin e shërbimeve të shëndetit të fëmijëve, duke u fokusuar tek imunizimi i fëmijëve, shërbimet e zhvillimit të fëmijërisë së hershme, ushqyerja dhe shëndeti mendor.

 

Gjatë pandemisë, donatori që i ka ofruar mbështetjen më të madhe BH-së ka qenë BE-ja, duke dhuruar më shumë se 20 milionë euro për sigurimin e pajisjeve mjekësore, vaksinave dhe pajisjeve të zinxhirit të ftohtë të cilësisë së lartë për ruajtjen e vaksinave. BE-ja gjithashtu ka siguruar më shumë se 75 milionë euro për rimëkëmbjen socio-ekonomike në BH nga pasojat e pandemisë së COVID-19-ës, me qëllim fuqizimin e ekonomisë së BH-së, sigurimin e mbajtjes së punëve aktuale dhe hapjen e vendeve të reja të punës.

Lexoni më shumë (Read more)

Forografia: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Burimi: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.