EIB hap një zyrë përfaqësimi në Maqedoninë e Veriut News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

8/06/2022

EIB hap një zyrë përfaqësimi në Maqedoninë e Veriut

The European Investment Bank (EIB) inauguroi zyrtarisht zyrën e re të përfaqësimit në Shkup më 30 maj, e cila ndodhet pranë ambienteve të Delegation of the European Union në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Duke ndërmarrë këtë veprim, Bank of European Union konfirmoi mbështetjen e saj për rritjen e qëndrueshme të vendit dhe tranzicionit të gjelbër. Hapësira e re e dedikuar lokale, do të rrisë mbështetjen teknike dhe financiare për investimet private dhe publike.

 

Hapja e një zyre përfaqësimi në Shkup është në përputhje me politikën e EIB-së për vendosjen e një zyre dhe në vende që janë jashtë Bashkimit Evropian. Kjo përpjekje do të ndihmojë bankën e BE-së të kuptojë nevojat e financimit rajonal, të identifikojë më shumë projekte të reja dhe të ndërtojë lidhje më të ngushta me autoritetet kombëtare dhe palët e tjera të interesit. Deri më tani, EIB ka krijuar zyra në 23 shtete anëtare të BE-së dhe 30 vende jashtë BE-së, duke promovuar dialogun e biznesit dhe politikave.

 

Në ceremoninë e hapjes, Kryeministrit të Maqedonisë së Veriut Dimitar Kovačevski dhe Zëvendës Presidentes Lilyana Pavlova  ju bashkuan dhe Ministri i Financave Fatmir Besimi, Kreu i EU Delegation në Maqedoninë e Veriut David Geer dhe partnerë të tjerë ndërkombëtarë financiarë e përfaqësues të nivelit të lartë të botës së biznesit dhe komunitetit bankar.

Lexoni më shumë)

Burimi: EIB

Foto nga: EIB

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.