3 milionë euro për renovimin e shkollave në Maqedoninë e Veriut News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

19/05/2022

3 milionë euro për renovimin e shkollave në Maqedoninë e Veriut

Zëvendëskryetari i Council of Europe Development Bank (CEB) dhe Ministri i Arsimit dhe Shkencës i Maqedonisë së Veriut, Jeton Shaqiri, nënshkruan sot një marrëveshje me shumë donatorë me vlerë 3 milionë euro për renovimin e objekteve të arsimit fizik në shkollat fillore dhe të mesme, si dhe për blerjen e pajisjeve sportive. Financimi vjen nga Western Balkans Investment Framework (WBIF), një iniciativë e përbashkët e BE-së, organizatave financiare, donatorëve dhe përfituesve bilateralë, dhe mjeti kryesor për zbatimin e Planit ambicioz ekonomik dhe të Investimeve të BE-së për Ballkanin Perëndimor.

 

Nga ky financim do të përfitojnë më shumë se 52 mijë studentë në Maqedoninë e Veriut dhe do të rrisë cilësinë e përgjithshme të edukimit fizik. Financimi i nënshkruar së fundmi është pjesë e një programi më të gjerë të investimeve në infrastrukturën arsimore në Maqedoninë e Veriut, me vlerë pothuajse 65.8 milionë euro dhe kryer me donatorë kombëtarë, dypalësh dhe financim nga CEB nën kujdesin e WBIF.

 

Kjo e sjell kontributin e përgjithshëm të financimit të WBIF në 6 milionë euro, dhe plotëson kredinë 42.5 milionë euro nga CEB, si dhe 17.3 milionë euro në kontribute kombëtare. Detajet e mëtejshme mund t’i gjeni këtu.

Lexoni më shumë

Burimi: CEB

Foto nga: CEB

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.