3 miliona eura za renoviranje školskih objekata u Sjevernoj Makedoniji News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

19/05/2022

3 miliona eura za renoviranje školskih objekata u Sjevernoj Makedoniji

Viceguverner Razvojne banke Savjeta Evrope (CEB) i ministar prosvjete i nauke Sjeverne Makedonije Jeton Šaćiri potpisali su danas sporazum o bespovratnim sredstvima od više donatora u vrijednosti od 3 miliona eura za obnovu objekata za fizičko vaspitanje u osnovnim i srednjim školama i nabavku sportske opreme. Grantovi dolaze iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF), zajedničke inicijative EU, finansijskih organizacija, bilateralnih donatora i korisnika, i glavnog sredstva za sprovođenje ambicioznog Ekonomskog i investicionog plana EU za Zapadni Balkan.

 

Od nagrade će koristi imati više od 52.000 studenata u Sjevernoj Makedoniji i povećaće ukupan kvalitet fizičkog vaspitanja. Novopotpisani grant dio je šireg programa investicija u obrazovnu infrastrukturu u Sjevernoj Makedoniji, u vrijednosti od skoro 65,8 miliona eura, koji se sprovodi uz nacionalna, bilateralna donatorska i sredstva CEB-a pod okriljem WBIF-a.

 

Njime se ukupan doprinos bespovratnih sredstava WBIF-a povećava na 6 miliona eura i dopunjuje 42,5 miliona eura zajmova CEB-a, kao i 17,3 miliona eura nacionalnih doprinosa. Više detalja možete pronaći ovdje.

Saznajte više

Izvor: CEB

Fotografija: CEB

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.