Konferenca në Beograd për Politikën e Jashtme dhe të Sigurisë në Ballkanin Perëndimor dhe Evropë News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

18/07/2022

Konferenca në Beograd për Politikën e Jashtme dhe të Sigurisë në Ballkanin Perëndimor dhe Evropë

Më 27 dhe 28 qershor, Belgrade Centre for Security Policy (BCSP) organizoi konferencën me titull “Moving the Western Balkans towards European foreign and security policy”, të mbështetur nga projekti Technical Assistance to Civil Society Organisations i BE-së, TACSO 3. Eventi shënoi 25 vjetorin e punës së BCSP-së dhe ofroi mundësinë për të konsoliduar partneritetet afatgjata ndërmjet BCSP-së dhe forumeve të tjera të Ballkanit Perëndimor të specializuara në politikën e sigurisë në kuadër të Balkan Security Platform.

 

Konferenca mblodhi anëtarë të shoqërisë civile nga rajoni së bashku me ekspertë evropianë dhe botërorë për politikën e jashtme dhe të sigurisë. Ajo u ndoq fizikisht nga 76 pjesëmarrës dhe në Zoom nga 17 të tjerë.

 

Pas eventit publik, anëtarët e Balkan Security Platform vazhduan me seancat dedikuar zhvillimit të planit të përbashkët të advokimit për angazhimin e audiencave të BE-së mbi çështjet e jashtme dhe të sigurisë lidhur me planin e përbashkët strategjik të Ballkanit Perëndimor dhe Balkan Security Platform për bashkëpunim të mëtejshëm në fushat e sigurisë rajonale. U ngrit një International Advisory Committee, i përbërë nga 16 studiues të njohur në nivel ndërkombëtar, profesorë, përfaqësues të komunitetit të forumeve, ish-zyrtarë dhe ekspertë në marrëdhëniet ndërkombëtare, mbrojtje, siguri dhe shtetin e së drejtës.

Lexoni më shumë

Burimi: EU TACSO

Fotot nga: EU TACSO

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.