Konferencija o Zapadnom Balkanu i evropskoj spoljnoj i bezbjednosnoj politici održana u Beogradu News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

18/07/2022

Konferencija o Zapadnom Balkanu i evropskoj spoljnoj i bezbjednosnoj politici održana u Beogradu

Beogradski Centar za bezbjednosnu politiku (BCSP) organizovao je 27. i 28. juna konferenciju pod nazivom „Pomjeranje Zapadnog Balkana ka evropskoj spoljnoj i bezbjednosnoj politici“ koju je podržao projekat EU Tehnička pomoć organizacijama civilnog društva, TACSO 3. Manifestacija je obeležila 25 godina rada BCSP-a i pružila priliku da se konsoliduju dugogodišnja partnerstva između BCSP-a i drugih trustova mozgova Zapadnog Balkana specijalizovanih za bezbjednosnu politiku u okviru Balkanske bezbjednosne platforme.

 

Konferencija je okupila članove civilnog društva iz regiona, zajedno sa evropskim i svetskim ekspertima za spoljnu i bezbjednosnu politiku. Bilo je prisutno 76 učesnika lično i 17 putem Zoom-a.

 

Nakon javnog događaja, članovi Balkanske bezbjednosne platforme nastavili su sa sjednicama posvećenim razvoju zajedničkog plana zagovaranja za uključivanje javnosti EU u spoljna i bezbjednosna pitanja vezana za Zapadni Balkan i zajedničkog strateškog plana Balkanske bezbednosne platforme za dalju saradnju na pitanjima regionalne bezbjednosti. Formiran je Međunarodni savjetodavni komitet koji se sastoji od 16 međunarodno priznatih istraživača, profesora, predstavnika think-tank zajednice, bivših zvaničnika i stručnjaka za međunarodne odnose, odbranu, bezbjednost i vladavinu zakona.

Saznajte više

Izvor: EU TACSO

Fotografija: EU TACSO

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.