Komisioneri Várhelyi viziton Bosnjën dhe Hercegovinën për të diskutuar rreth prioriteteve të reformës së BE-së, emigrimit dhe sigurisë së energjisë. News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

28/11/2022

Komisioneri Várhelyi viziton Bosnjën dhe Hercegovinën për të diskutuar rreth prioriteteve të reformës së BE-së, emigrimit dhe sigurisë së energjisë.

EU Commissioner for Neighbourhood and Enlargement, Olivér Várhelyi, do të vizitojë Bosnjën dhe Hercegovinën gjatë periudhës 28-29 nëntor për të diskutuar rreth prioriteteve të reformës së BE-së dhe një bashkëpunimi më të gjerë në zona thelbësore, veçanërisht për emigrimin.

 

Pas rekomandimit të Komisionit Evropian për statusin e vendit kandidat, Komisioneri Várhelyi do të takohet në Sarajevë me anëtarët e presidencës dhe zyrtarët e Bosnjës dhe Hercegovinës për të diskutuar hapat e ardhshëm dhe reformat lidhur me rrugëtimin e vendit drejt BE-së. Komisioneri Várhelyi do të diskutojë edhe për bashkëpunimin për menaxhimin e emigrimit dhe do të marrë pjesë në një ceremoni nënshkrimi marrëveshjeje midis Ministrisë së Sigurimit dhe  International Organisation for Migration (IOM) të Bosnjës dhe Hercegovinës, për rritjen e kthimeve vullnetare dhe jo-vullnetare, të mbështetura nga Komisioni Evropian me një fond prej 500,000 eurosh.

 

Komisioneri do të hapë zyrtarisht edhe FabLab-in, një nga qendrat digjitale themelore të mbështetura nga projekti EU4DigitalSME për të nxitur konkurrencën ndërmjet sipërmarrjeve të vogla dhe të mesme.

Read more

Burimi: European Union

Fotografia: European Union

 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.