Ndërtimi i spitalit të dytë për fëmijë më në fund po realizohet në qytetin Tiršova, Beograd News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

8/06/2022

Ndërtimi i spitalit të dytë për fëmijë më në fund po realizohet në qytetin Tiršova, Beograd

Gjatë vizitës së tij në Serbi European Commissioner for Enlargement Olivér Várhelyi, vizitoi edhe kantierin e ndërtimit për spitalin e dytë në Tiršova së bashku me Presidentin e Serbisë Aleksandar Vučić. Ndërtimi i spitalit filloi në muajin tetor dhe mbështetet nga Bashkimi Evropian me një financim prej më shumë se 35 milionë euro.

 

Commissioner Várhelyi vuri në dukje se Bashkimi Evropian asnjëherë nuk ka mbështetur një investim kaq të madh për infrastruktura shëndetësore, gjithashtu shtoi se ky lloj projekti është rrjedhojë e pandemisë së Covid-it, e cila na bëri të kuptojmë rëndësinë e shëndetit. “Shëndeti, sidomos shëndeti i fëmijëve tanë është gjëja më e rëndësishme”, thotë Commissioner Várhelyi duke shtuar se Tiršova 2 do të hapet pas 3 vitesh. “Jam i sigurt që pacientët do të vlerësojnë këtë kontribut të madh ndaj vendit” përfundoi ai.

 

Në këtë event ishte pjesëmarrës dhe Ambasadori i BE-së në Serbi Emanuele Giaufret; Ministri i Shëndetësisë Zlatibor Lončar; Ministrja e European Integration, Jadranka Joksimović; Kryebashkiaku i qytetit të Beogradit dhe ish-drejtori i Tiršova-s, Dr Zoran Radojičić; Kreu i Public Investment Office, Marko Blagojević; dhe Siniša Dučić, Kreu i Tiršova 2

Lexoni më shumë)

Burimi: Delegation of the EU to Republic of Serbia

Fotot nga: Delegation of the EU to Republic of Serbia

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.