Beogradska dječja bolnica Tiršova 2 postaje stvarnost News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

8/06/2022

Beogradska dječja bolnica Tiršova 2 postaje stvarnost

Tokom posjete Srbiji, evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji posjetio je gradilište dječje bolnice Tiršova 2 zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Izgradnja bolnice počela je u oktobru 2021, a podržava je Evropska unija sa preko 35 miliona eura.

 

Evropska unija nikada nije podržala tako veliku investiciju u zdravstvenoj infrastrukturi, istakao je komesar Varhelji. On je dodao da je ovakav projekat posljedica pandemije koronavirusa, koja nas je naučila da još više vrednujemo zdravlje. „Zdravlje, posebno zdravlje naše djece, najvažnija je stvar“, rekao je Poverenik i dodao da će Tiršova 2 početi sa radom za otprilike tri godine. „Siguran sam da će pacijenti cijeniti ovaj veliki doprinos gradu i državi“, zaključio je on.

 

Događaju su prisustvovali i ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre; ministar zdravlja Zlatibor Lončar; ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović; gradonačelnik Beograda i bivši direktor Tiršove dr Zoran Radojičić, direktor Kancelarije za javne investicije Marko Blagojević i Siniša Dučić, direktor Tiršove 2.

Saznajte više

Izvor: Delegation of the EU to Serbia

Fotografija: Delegation of the EU to Serbia

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.