Aplikimet janë të hapura për 36,000 të rinjve të lindur në 2005 për të marr një biletë udhëtimi falas falë DiscoverEU News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

4/10/2023

Aplikimet janë të hapura për 36,000 të rinjve të lindur në 2005 për të marr një biletë udhëtimi falas falë DiscoverEU

Komisioni ka nisur thirrjen e vjeshtës DiscoverEU, falë së cilës 36,000 të rinj do të marrin një biletë udhëtimi falas për të eksploruar Evropën.

 

Raundi i aplikimit fillon sot në orën 12:00 CEST dhe do të përfundojë të mërkurën më 18 tetor në orën 12:00 CEST. Për të fituar një biletë udhëtimi, të rinjtë ftohen të aplikojnë në Portalin Evropian i Rinisë, t’i përgjigjen 5 pyetjeve të kuizit dhe një pyetje për të zgjedhur fituesin. Aplikantët e suksesshëm të lindur midis 1 janarit 2005 dhe 31 dhjetorit 2005 do të mund të udhëtojë në Evropë deri në 30 ditë gjatë periudhës së udhëtimit 1 mars 2024 dhe 31 maj 2025. Thirrja është e hapur për aplikantët nga Bashkimi Evropian dhe vendet e treta të lidhura me Programin Erasmus +, d.m.th Islanda, Lihtenshtajni, Maqedonia e Veriut, Norvegjia, Serbia dhe Turqia.

 

Pjesëmarrësit do të jenë në gjendje të zbulojnë itinerarin New European Bauhaus, i nisur në janar 2023. Ai synon të frymëzojë të rinjtë kur zgjedhin destinacionet e tyre dhe të rrisë ndërgjegjësimin për rëndësinë e bërjes së Bashkimit Evropian ‘të bukur, të qëndrueshëm, së bashku’. Pjesëmarrësit do të vazhdojnë gjithashtu të përfitojë nga iniciativat e nisura në vitin 2022 gjatë Vitit Evropian të Rinisë, siç është DiscoverEU Culture Route. Kjo e fundit ndërthur destinacione dhe degë të ndryshme kulturore, duke përfshirë arkitekturën, muzikën, artin figurativ, teatrin, modën, dizajnin dhe më shumë. Udhëtarët e DiscoverEU mund të vizitojnë Kryeqytetet e Kulturës Evropiane, destinacionet e shtuara në Listën prestigjoze të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s ose mbajtësit e Etiketës së Trashëgimisë Evropiane. Që nga viti 2018, 248,000 bileta udhëtimi janë vënë në dispozicion tët të rinjve.

Read more (Lexoni më shumë)

Fotografitë: Bashkimi Evropian

Burimi: Bashkimi Evropian

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.