Младите европски амбасадори од Србија присуствуваат на забава за прослава на Нова година организирана од ЕУ Инфо центарот во Белград News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

23/01/2023

Младите европски амбасадори од Србија присуствуваат на забава за прослава на Нова година организирана од ЕУ Инфо центарот во Белград

На 13. јануари, младите европски амбасадори од Србија присуствуваа на забава за прослава на Нова година, организирана од ЕУ Инфо центарот во Белград. Забавата беше прилика за младите европски амбасадори да се запознаат со Емануеле Џауфрет, амбасадор на ЕУ во Србија, и да ја посетат изложбата со наслов „Да се биде млад во Србија“. Забавата беше проследена од церемонија за доделување награди, организирана од Делегацијата на ЕУ во Србија со „National Geographic Serbia“, „Politikin Zabavnik“ и студентската мрежа ЕРАЗМУС Србија.

 

Со овој настан се заврши 2022 година како „Европска година на младите“, отворајќи ја 2023 година, како „Европска година на вештините“.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.