Награда за зелени вештини 2022 News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

11/03/2022

Награда за зелени вештини 2022

Европската фондација за обуки (The European Training Foundation (ETF)) објави повик за примери за важноста на вештините за засилување на зелената транзиција. Повикот кој е насловен како „Зелена транзиција: образование, обука и вештини“ има за цел да собере приказни за тоа како образованието, обуката и развојот на вештини помагаат во преминот кон одржливи, чисти, јаглеродно-неутрални кружни економии и општества.

 

Целта е да се обезбедат идеи и инспирација за креаторите на политиките во образованието и обуките, како и за практичарите во ЕУ соседството и пошироко.

 

Финалистите ќе добијат награда „ЕТФ вештини за зелена транзиција“ која ќе им биде доделена на Неделата на европски стручни вештини 2022 во организација на Европската комисија. Најдобрите приказни ќе бидат претставени во публикациите и комуникациските материјали на ЕТФ, а ЕТФ ќе продуцира и кратки филмови од најинтересните приказни, од кои некои ќе бидат презентирани на Неделата на европски стручни вештини 2022 и на социјалните мрежи на ЕТФ.

Прочитајте повеќе

Извор: ETF

Автор на фотографија: ETF

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.